Erbjud dina anställda löneväxling

Du som arbetsgivare kan också erbjuda löneväxling till dina anställda. Det betyder att dina anställda kan byta ut en del av sin bruttolön mot ett sparande till sin pension.

Så här fungerar löneväxling

När du ska löneväxla kommer du överens med din medarbetare om att avsätta en del av lönen eller bonusen till ett pensionssparande. Det är ett bra sätt att spara till pensionen om du har mer än minst 45 865 kronor efter avdraget för löne­växlingen (2021).

Om lönen är lägre än 45 865 kronor efter löneavdrag minskar den allmänna pensionen, sjukpenningen, föräldra­penningen och andra förmåner inom socialförsäkringen. 

Maxa pensionen med löneväxling

Kontakta oss så hjälper vi dig med löneväxling, utan att det kostar dig något som arbetsgivare.

  • Medarbetaren höjer sitt pensionssparande
  • Får möjlighet att gå tidigare i pension och höja pensionen
  • Högre sparande än löneminskning

Kontakta oss

Bättre pension för medarbetaren

För dig som arbetsgivare betyder det att företaget kan räkna upp pensionspremien med cirka 6 procent utan att det kostar något extra. Skillnaden beror på att den särskilda löneskatten som betalas på pensionspremien är lägre än arbetsgivaravgiften på lön.

Räkneexempel: 1000 kronor i lön blir 1060 kronor i pension, utan att det kostar dig som arbetsgivare något extra.

Fördelaktigt utan inkomstskatt på det sparade beloppet

När medarbetare löneväxlar placerar de en del av bruttolönen i tjänste­pensionssparande och betalar därför ingen inkomstskatt på beloppet de sparar.

När medarbetarna går i pension betalar de inkomstskatt på utbetalningarna, men den skatten kan bli lägre än vad de i dag betalar i skatt på lönen.

Löneväxling är dessutom ett förmånligt alternativ till pensionssparandet som dina anställda har eftersom avdragsrätten för privat pensionssparande togs bort helt 2016.