Bli mer attraktiv som arbetsgivare – erbjud löneväxling

En bra tjänstepension blir en allt viktigare konkurrensfördel för dig som vill attrahera topptalanger till ditt företag, och allt fler anställda får upp ögonen för möjligheten att byta en del av sin lön mot extra pensionsavsättning; att löneväxla.

Friskvårdsbidrag eller tjänstebil är kanske det första som dyker upp när man pratar om olika jobbförmåner, men faktum är att tjänstepension toppar listan när det kommer till vilken förmån arbetstagare värdesätter högst. För att vara en attraktiv arbetsgivare kan möjligheten för din anställda att löneväxla vara en framgångsfaktor.

Så fungerar löneväxling

När det är dags för löneväxling kommer du och din anställd överens om att växla nuvarande lön, löneökning eller bounus till ett pensionssparande. Genom att erbjuda löneväxling får den som är anställd en möjlighet att öka sin pension och sänka sin inkomstskatt. Premien är dessutom avdragsgill för dig som arbetsgivare.

 

Då är det bra att löneväxla

För att löneväxlingen ska vara lönsam och inte göra att intjäningen till allmän pension minskar är det viktigt att ha en lön som efter löneväxling uppgår till minst 8,07 inkomstbasbelopp vilket är cirka 46 000 kronor per månad (2021).

Bättre pension för den anställde

För dig som arbetsgivare betyder det att företaget kan räkna upp pensionspremien med cirka 6 procent utan att det kostar något extra. Skillnaden beror på att den särskilda löneskatten som betalas på pensionspremien är lägre än arbetsgivaravgiften på lön.

Räkneexempel: 1000 kronor i lön blir 1060 kronor i pension, utan att det kostar dig som arbetsgivare något extra.

Fördelaktigt utan inkomstskatt på det sparade beloppet

När medarbetare löneväxlar placerar de en del av bruttolönen i tjänste­pensionssparande och betalar därför ingen inkomstskatt på beloppet de sparar.

När medarbetarna går i pension betalar de inkomstskatt på utbetalningarna, men den skatten kan bli lägre än vad de i dag betalar i skatt på lönen.

Löneväxling är dessutom ett förmånligt alternativ till pensionssparandet som dina anställda har eftersom avdragsrätten för privat pensionssparande togs bort helt 2016.

5 bra anledningar till löneväxling

  1. Tjänstepension är den mest efterfrågade löneförmånen. Med löneväxling ger du dina anställda möjligheten att få en ännu bättre tjänstepension.

  2. Löneväxling kostar inte något extra för dig som arbetsgivare.

  3. Ett bruttolöneavdrag innebär att dina medarbetare accepterar en lägre bruttolön i utbyte mot pension.

  4. Höjer företagets attraktivitet på arbetsmarknaden.

  5. Företaget skapar en bättre framtid för medarbetarna genom ett bra pensionserbjudande.

Maxa pensionen med löneväxling

Kontakta oss så hjälper vi dig med löneväxling, utan att det kostar dig något som arbetsgivare.

  • Medarbetaren höjer sitt pensionssparande
  • Får möjlighet att gå tidigare i pension och höja pensionen
  • Högre sparande än löneminskning

Kontakta oss

Du kanske också är intresserad av: