Bli mer attraktiv som arbetsgivare – erbjud löneväxling

Allt fler har fått upp ögonen för möjligheten att byta ut en del av lönen mot extra avsättning till pension, det vill säga att löneväxla. Det har gjort att en bra tjänstepension är en konkurrensfördel för företag som vill attrahera fler topptalanger. Hos oss på Länsförsäkringar gör vi processen enkel, både för dig som arbetsgivare och anställd.

Friskvårdsbidrag eller tjänstebil är kanske det första som dyker upp när man pratar om olika jobbförmåner, men faktum är att tjänstepension toppar listan när det kommer till vilken förmån arbetstagare värdesätter högst. För att vara en attraktiv arbetsgivare kan möjligheten för din anställda att löneväxla vara en framgångsfaktor.

Kontakta oss så hjälper vi er att komma igång

Så fungerar löneväxling

När det är dags för löneväxling kommer den anställde och arbetsgivaren överens om att växla nuvarande lön, löneökning eller bonus till ett pensionssparande. Genom att erbjuda löneväxling får den som är anställd en möjlighet att öka sin pension. Premien är dessutom avdragsgill för arbetsgivaren.

För att löneväxlingen ska vara lönsam, och inte göra att intjäningen till allmän pension minskar, är det viktigt att ha en lön som efter löneväxling uppgår till minst 8,07 inkomstbasbelopp. Det innebär ungefär 47 748 kronor per månad (2022). För dig som arbetsgivare betyder det att företaget kan räkna upp pensionspremien med cirka 6 procent utan att det kostar något extra. Skillnaden beror på att den särskilda löneskatten som betalas på pensionspremien är lägre än arbetsgivaravgiften på lön.

Ett räkneexempel: 1000 kronor i lön blir 1060 kronor i pension, utan att det kostar dig som arbetsgivare något extra.

3 fördelar med att löneväxla

  1. Tjänstepension är den mest efterfrågade löneförmånen och med löneväxling får de anställda ännu bättre tjänstepension.

  2. Det kostar inget extra varken för dig som arbetsgivare eller anställd.

  3. Du som arbetsgivare skapar en bättre framtid för dina anställda genom ett bättre pensionserbjudande.

Så löneväxlar den anställda

Det är enkelt att komma igång med löneväxling. Sparandet sker månadsvis och den anställda kan självklart välja att avbryta eller ändra sitt belopp. Ändringar går igenom månaden efter de gjordes.

  1. Beställningen görs första månaden
  2. Löneavdrag sker andra månaden
  3. Pengarna placeras den tredje månaden

Exempel: Den anställda tar beslut om att löneväxla genom rådgivning hos oss på Länsförsäkringar i augusti, beloppet dras från lönen inför löneutbetalningen i september och löneväxlingsbeloppet placeras av oss på Länsförsäkringar under oktober.

Ta reda på mer om löneväxling och se räkneexempel