Placeringskonto

Passar dig som vill placera tryggt

Öppna placeringskonto

Vi har helhetslösningar för som passar företagare. Välkommen in på något av våra kontor så hjälper vi dig att hitta den lösning som passar dig och dina behov bäst.

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.

Om placeringskonto

Ett flexibelt konto med många fördelar

Placeringskonto Företag är en bra placering för din ekonomiska buffert. Pengarna finns enkelt tillgängliga när du behöver dem och uttagen är kostnadsfria. Du får kontoutdrag varje månad i internetbanken.

Så här sätter du in och tar ut pengar

Insättningar gör du enklast med automatisk överföring från till exempel vårt rörelsekonto. Du kan göra det direkt i internetbanken eller kontakta oss på kontoret. När du vill ta ut pengar för du över dem till ditt rörelsekonto.

Bankgiro

Behöver du tillgång till bankgiro för betaltjänster kompletterar du bara med ett rörelsekonto så kan du enkelt sköta dina ärenden.

Snabbfakta om placeringskonto
Ingår i baspaket Ja
Ränta 0,00 %
Uttag 0 kr
Överföringar 0 kr
Tillgång till internetbank Ja
Tillgång till mobilapp Ja

Villkor & viktig information

Här har vi samlat villkor och annan viktig information om vårt placeringskonto. 


Insättningsgaranti

Kontot omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden. Varje kund har rätt till ersättning för sin sammanlagda kontobehållning i banken med belopp som motsvarar högst 950 000 kronor. Riksgälden betalar ut ersättningen inom 7 arbetsdagar från den dag banken försattes i konkurs eller Finansinspektionen beslutade att garantin ska träda in.

Utöver beloppet om 950 000 kronor kan insättare få ersättning för vissa särskilt angivna händelser, t.ex. försäljning av privatbostad, avgångsvederlag, försäkringsersättning med högst 5 miljoner kronor.