Finansiera solceller för ditt företag

Att ställa om till solenergi på företaget är både ekonomiskt och miljömässigt hållbart. Här kan du läsa mer om att investera i solceller och hur du kan få hjälp med finansieringen.

Finansiera solceller för ditt företag

Går ditt företag i tankarna att satsa på solceller? Att producera egen solel är en smart investering som passar många företag. Innan beslut tas är det bra att ha koll på förutsättningarna och hur ni kan betala för anläggningen. Vi erbjuder lösningar för finansieringen via Wasa Kredit.

Solcellsfinansiering via Wasa Kredit

Fördelar med solenergi för företaget

 • Ren el - en insats för miljön
  En omställning från fossila bränslen till förnybar energi har en positiv inverkan på miljön och visar engagemang i ert hållbarhetsarbete.

 • Lägre kostnader
  Du får lägre energikostnader och slipper elöverföringsavgift, moms och energiskatt.

 • Intäkter efter installation
  Elen du producerar kan ge intäkter både i form av olika stöd och genom att sälja ditt överskott på löpande basis. Den säljs automatiskt till ditt elbolag då anläggningen är uppkopplad mot elnätet.

 • Inget krångel
  Efter installation är solcellerna självgående och behöver knappt underhållas. Panelen kan producera el i 25-30 år.

Tänk på det här innan ni skaffar solceller

 1. Passar solceller ert företag?

  Första steget är att se till att fastigheten lämpar sig för solceller.

  • Hållbart tak
   Behöver taket renoveras innan installation? Tänk på att anläggningen kommer fungera upp till 30 år.

  • Väderstreck och lutning
   Bäst är det om taket är riktat mot syd, sydöst eller sydväst och om solcellerna har samma lutning som taket. Men det finns också lösningar för till exempel platt tak.

  • Skuggfritt läge
   Se om det finns träd eller liknande som kan påverka produktionen av solel. I sådana fall kan en mer avancerad installation krävas.

  • Instrålning
   Ta reda på hur mycket solstrålning som når taket. Många kommuner erbjuder lokala solkartor.
 2. Kostnad och finansiering av solceller

  Har du fastställt att solceller funkar på byggnaden är det dags att fundera på installation och kostnader.

  Vad kostar en installation?

  Vad det kostar beror på vilka förutsättningar fastigheten har. När du räknar ut elkostnaden fördelar du kostnaden med installationen på den el systemet kommer producera under kommande trettio år. Se räkneexempel på solsystem här

  Kan företag få bidrag för solceller?

  Nej, företag kan inte längre ansöka om bidrag för solcellsinstallation. Privatpersoner har möjlighet till ett skatteavdrag vid köp av grön teknik, däribland solceller.

  Solcellsfinansiering – istället för kontant betalning

  Solcellsfinansiering innebär att du som kund leasar eller hyr utrustningen istället för att betala kontant. Kostnaden fördelas över en tidsperiod och du behöver inte binda kapital, använda bankmässiga säkerheter eller låsa ditt kreditutrymme.

Helhetslösning för solceller i samarbete med E.ON

I samarbete med E.ON erbjuder Wasa Kredit en unik helhetslösning med solcellsfinansiering för industri, fastighetsbolag, lantbruk samt stora och medelstora företag. Läs mer om finansieringslösningen här