Vad kan vi hjälpa dig med?

Vi har gjort det lite enklare att driva företag

Hantera ekonomin och ta betalt

Här har vi samlat de betaltjänster som vi tror att du som småföretagare behöver. Rörelsekontot är grunden för att sköta företagets ekonomi och genom att koppla ett bankgironummer dit kan du enkelt sköta företagets in- och utbetalningar via vår internettjänst.

Försäkra din verksamhet

Genom lokal skadereglering, förebyggande råd och tips samt en årlig genomgång av dina behov ger vi dig ett fullständigt och skräddarsytt skydd för företagets egendom. Vi ser även till att ditt skydd täcker eventuella skadeståndskrav eller ekonomiska förluster som ett avbrott i verksamheten kan leda till.

Skydda dig själv och dina medarbetare

Som företagare är det viktigt att du ger dig själv och dina medarbetare trygghet utöver lönen. Vi hjälper dig att hitta rätt bland pensions-, olycksfalls-, sjuk- och livförsäkringar. Vi kan skräddarsy tjänstepensionslösningen till dig och ditt företag.

Trygg med tjänstepension

Eftersom alla företag har olika behov har vi på Länsförsäkringar olika lösningar för tjänstepension som varierar beroende på behov. Alla har dock en sak gemensam – du får en bra tjänstepension som du kan känna dig trygg med.

Företagsförsäkring för dig som nyligen startat eget företag

Vi erbjuder en prova på-försäkring under en uppstartsperiod för dig som är nystartad företagare. Försäkringen ger ett brett skydd och passar de flesta företag.

 • 6 månaders prova på-försäkring
 • Totalpris 1000 kronor
 • Brett försäkringsskydd

Gör din skadeanmälan

Välj kategori
Så behandlar vi personuppgifter
 • Rädda, larma, släck - ring 112 om det är risk för liv
 • Begränsa skadan så mycket som möjligt
 • Polisanmäl alltid brott
Just nu

På vilket konto vill du ha din ägarutdelning?

Vi är ett kundägt bolag. Det innebär att våra kunder får dela på vinsten när det går bra för bolaget, och vi kan med glädje konstatera att våra försäkringskunder kommer att få ägarutdelning 2018. Vi delar ut totalt 200 miljoner kronor! Utbetalningen sker under september till privatkunder och kunder med enskild firma och i november till övriga företagskunder. För att du ska få din ägarutdelning på ett smidigt sätt behöver vi veta på vilket konto du vill ha pengarna. Läs mer om hur du meddelar ditt kontonummer eller bankgironummer till oss.

Aktuella frågor & svar

 • Försäkringar

  Man kan bara skriva fordonet på den som verkligen äger och brukar fordonet.

   

 • Försäkringar

  Det kan bero på olika anledningar. Fordonet kan sakna uppgifter i vägtrafikregistret eller ha körförbud. Kontakta oss per telefon så undersöker vi detta.

 • Försäkringar

  Enligt reglerna ska LEI förnyas årligen. För dig som bara köper och säljer till exempel aktier och obligationer händer inget om du inte förnyar din LEI-kod. Däremot behöver du som gör derivataffärer förnya din LEI en gång om året.

 • Försäkringar

  Swish handel passar företag, föreningar, organisationer och myndigheter som säljer varor och tjänster till privatpersoner i webbutik eller mobilapp och vill erbjuda ett smidigt betalsätt.

Till frågor och svar

Kontakta oss

040-633 80 00

Fler kontaktuppgifter