Förebyggande hälsotjänster

Hjälp att hålla er friska

Många sjukdomstillstånd går att förebygga genom att leva lite sundare, det bästa är förstås om ni kan hålla er friska. Därför ingår ett flertal förebyggande hälsotjänster i vår sjukvårdsförsäkring. Vi erbjuder våra hälsotjänster i samarbete med SOS International, som är fristående från Länsförsäkringar och arbetar under full sekretess.

Mer om sjukvårdsförsäkringen

Med sjukvårdsförsäkringen får du tillgång till förebyggande hälsotjänster, snabb specialistvård och effektiv rehabilitering. Det skapar långsiktig trygghet för både medarbetare och företag.

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.

Chefsstöd och personligt samtalsstöd

Chefsstöd

Att vara chef innebär många gånger ett ensamt arbete. Det moderna ledarskapet ställer stora krav på dig både som ledare och individ. Chefsstödet är till för att stötta dig som är chef i medarbetar- och ledarskapsfrågor.

Personligt samtalsstöd

Oavsett om stress uppstår hemma eller på jobbet så påverkar det arbetet. Om du behöver hjälp att hantera vardagen kan du ringa det personliga samtalsstödet. Du väljer själv om du vill ha hjälp av en psykolog, jurist, ekonom eller hälsocoach.

Chefsstöd och personligt samtalsstöd

Ring 0771-666 115 – helt anonymt

  • 08.00 - 19.00: Ordinarie bemanning
  • 19.00 - 08.00: Jourbemanning

Hälsoprofil och hälsoprogram

Hälsoprofil

Hälsoprofilen kan göras på både individuell nivå och för hela företaget. Den ger en bra bild över hälsoläge och riskbeteenden, och ger dessutom förslag på hälsoprogram som kan vara till hjälp.

Om du vill kan du börja med att göra snabbkollen så tar du ett första steg mot en bättre hälsa.

Gör Hälsoprofilen

Gör Snabbkollen

Hälsoprogram

Våra webbaserade hälsoprogram är ett enkelt sätt ta första steget mot bättre hälsa. Programmen hjälper dig till bättre vanor och en hälsosammare livsstil. Alla våra program bygger på KBT-metodik och motsvarar en psykologbehandling.

Du väljer själv vilket eller vilka program du vill göra, antingen utifrån ditt resultat på hälsoprofilen eller om du själv känner att du har något du vill förändra. Du gör programmen på webben och du är helt anonym.

Förebyggande hälsotjänster hos SOS International

Oro och grubbel

I programmet får du verktyg och metoder för att förhindra att svåra känslor och tankar leder till negativa spiraler av oro och grubbel.

Mer om oro och grubbel

Gör programmet

Hantera smärta

I programmet får du prova på olika metoder för att hantera din smärta så att du kan leva ett så aktivt och glädjefyllt liv som möjligt.

Mer om att hantera smärta

Gör programmet