Hälsofrämjande tjänster

Hjälp att hålla er friska

Många sjukdomstillstånd går att förebygga genom att leva lite sundare, det bästa är förstås om ni kan hålla er friska. Därför ingår ett flertal hälsofrämjande tjänster i vår sjukvårdsförsäkring.

Mer om sjukvårdsförsäkringen

Med sjukvårdsförsäkringen får du tillgång till snabb specialistvård, effektiv rehabilitering och hälsofrämjande tjänster. Det skapar långsiktig trygghet för både medarbetare och företag.

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.

Hälsoportalen – för en hälsosammare livsstil

Med sjukvårdsförsäkringen får du tillgång till flera hälsofrämjande tjänster som finns samlade på vår hälsoportal. Det underlättar en hälsosam livsstil och hjälper dig som möter utmaningar i livet eller har livsstilsrelaterade problem. Du som är chef hittar också stöd för att hantera dina utmaningar i arbetet.

Vi erbjuder våra hälsotjänster i samarbete med SOS International, som är fristående från Länsförsäkringar och arbetar under full sekretess.

Våra hälsofrämjande tjänster:

  • Chefsstöd och samtalsstöd – få hjälp av en psykolog, jurist, ekonom eller hälsocoach.
  • Hälsoprofil och hälsoprogram – testa din hälsa och få tillgång till rekommenderade KBT-program för att lyckas med förändring.
  • Hälsoguider och artiklar – inspireras till bättre hälsa och välmående på arbetet och fritiden.

Till Hälsoportalen

Hälsoguider & artiklar

Ta del av våra hälsoguider och artiklar för att få tips och råd från hälsoexperter tillsammans med inspirerande läsning.

Läs här


Chefsstöd och personligt samtalsstöd

Chefsstöd

Att vara chef innebär många gånger ett ensamt arbete. Det moderna ledarskapet ställer stora krav på dig både som ledare och individ. Chefsstödet är till för att stötta dig som är chef i medarbetar- och ledarskapsfrågor.

Personligt samtalsstöd

Oavsett om stress uppstår hemma eller på jobbet så påverkar det arbetet. Om du behöver hjälp att hantera vardagen kan du ringa det personliga samtalsstödet. Du väljer själv om du vill ha hjälp av en psykolog, jurist, ekonom eller hälsocoach.

Chefsstöd och personligt samtalsstöd

Ring 0771-666 115 – helt anonymt

  • 08.00 - 19.00: Ordinarie bemanning
  • 19.00 - 08.00: Jourbemanning

Hälsoprofil och hälsoprogram

Hälsoprofil

Med hälsoprofilen får du koll på din nuvarande hälsosituation. Testet kan göras på individuell nivå eller av anställda på företaget. Den ger en bra bild över hälsoläge och riskbeteenden, och ger dessutom förslag på hälsoprogram som kan vara till hjälp.

Hälsoprogram

Våra webbaserade hälsoprogram är ett enkelt sätt ta första steget mot bättre hälsa. Programmen hjälper dig till bättre vanor och en hälsosammare livsstil. Alla våra program bygger på KBT-metodik och motsvarar en psykologbehandling. Du är helt anonym.

Bättre självkänsla

Programmet hjälper dig känna att du gillar dig själv som person, även i svåra situationer och när du inte presterar på topp.

Mer om bättre självkänsla

Stresshantering

Vårt program om stresshantering hjälper dig att hantera stressen i ditt liv och få en förbättrad livssituation.

Mer om att hantera stress

Oro och grubbel

I programmet får du verktyg och metoder för att förhindra att svåra känslor och tankar leder till negativa spiraler av oro och grubbel.

Mer om oro och grubbel

Kost och motion

Programmet hjälper dig att arbeta mot en långsiktig och hållbar viktnedgång och ett ökat välmående.

Mer om kost och motion

Hantera smärta

I programmet får du prova på olika metoder för att hantera din smärta så att du kan leva ett så aktivt och glädjefyllt liv som möjligt.

Mer om att hantera smärta

Sov bättre

Sömnproblem har blivit ett folkhälsoproblem. Vårt program hjälper dig att få bättre sömnvanor.

Mer om att sova bättre