Bankgironummer

Med Bankgirots tjänster för in- och utbetalningar kan du betala fakturor och löner samt ta betalt genom ditt bankgironummer.

Inbetalningar med bankgironummer

Med ett bankgironummer kan du styra dina in- och utbetalningar till ditt företagskonto. Dina kunder, oavsett om det är privat- eller företagskunder, använder bankgironumret när de ska betala fakturor från dig.

Som företagare får du bra rutiner för inbetalningar och avstämningar i kundreskontran. Det är ett effektivt hjälpmedel även om du arbetar manuellt med kundreskontran. Har du större inbetalningsvolymer kan du välja till olika funktioner för att hantera inbetalningarna med hjälp av automatiserad avprickning. 

Betala fakturor och löner

Bankgirots tjänst Leverantörsbetalningar är en tjänst för betalning av fakturor, Iöner och skatter. Du skapar elektroniska betalningsuppdrag i ditt ekonomisystems leverantörsreskontra. Bankgirot bevakar förfallodagarna och ser till att betalningarna görs på rätt dag. Du får kontroll på alla utgående betalningar och kan planera företagets likviditet. 

Som kund hos oss kan du på Mina sidor välja vår kommunikationslösning "Filöverföring" för att skicka filer direkt från ditt affärssystem till banken. På samma sätt kan du hämta filer. 

Autogiro

Autogiro är en av Bankgirots tjänster. Läs vidare om Autogiro. 

Skaffa bankgironummer

För att kunna använda tjänster från Bankgirot behöver du vara kund hos oss och ha ett konto.

Hör av dig till oss så hjälper vi dig