Sjukvårdsförsäkring

En privat sjukvårdsförsäkring är ett bra komplement till den offentliga vården. Du slipper vänta och får direkt tillgång till specialistvård.

Snabb tillgång till kvalitetssäkrad vård
Sjukvårdsrådgivning alla dagar, dygnet runt
Rehabilitering efter skada, sjukdom eller utbrändhet

Sjukvårdsförsäkring företag - 20 % rabatt

Sjukvårdsförsäkring företag - 20 % rabatt

Du som är företagare och inte har haft vår sjukvårdsförsäkring tidigare får 20 procent rabatt det första året. Till sidan Sjukvårdsförsäkring företag

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.

I Sjukvårdsförsäkringen ingår:

Få medicinsk rådgivning av våra sjuksköterskor, naprapater eller fysioterapeuter via chatt, vardagar 8–20, eller via telefon, vardagar 8–18. Vår telefon är öppen dygnet runt för kunder eftersom vårdärenden inte alltid uppstår under kontorstid.

Välj mellan fysiskt besök eller vård på distans.

Som kund vill vi hjälpa dig att må bra och förhindra att du insjuknar. Därför erbjuder vi en rad hälsofrämjande tjänster. Exempelvis får du möjlighet att utföra ett digitalt hälsotest som berättar om din aktuella hälsostatus och ger dig råd utifrån det. Du har tillgång till personligt samtalsstöd, flertalet webbaserade hälsoprogram som bygger på KBT-metodik, samt inspirerande och kunskapsgivande artiklar om ett liv i välbefinnande.

Det ska vara enkelt att få vård när du behöver det. Vi har därför ett väl utbyggt nätverk av privata vårdgivare som är geografiskt spritt över landet. Dessutom erbjuder vi vård på distans.

Du får träffa en läkare online – via din mobil, surfplatta eller dator – på en tid och plats som passar dig. Helt utan självrisk.

Välj mellan fysiskt besök eller behandling på distans.

Logoped och dietist Logoped, dietist

Med utredning, rehabiliteringsplan och åtgärder.

Du har rätt till en förnyad medicinsk bedömning. Det gäller sjukdomar som är livshotande eller mycket allvarliga. Och om du blivit rekommenderad en behandling som innebär stora risker och är livshotande eller kan skapa bestående men.

Ersätter halva kostnaden av behandlingen.

Medicinsk rehabilitering innebär vård efter operation, vilket ingår som del av ett operationsmässigt ingrepp. Ytterligare medicinsk rehabilitering kräver en medicinsk utredning, vara nödvändig för läkning och ordinerat/utfärdat av läkare, samt godkänt av oss på Länsförsäkringar.

Det innebär att vi ersätter patientavgiften upp till högkostnadsskyddet.

Gäller även resor med egen bil som uppgår till minst 20 mil per resa tur och retur.

Grundläggande är att hjälpmedlet ska användas under en begränsad tid för att du ska kunna läka din skada på bästa sätt. Hjälpmedlet behöver vara ordinerat av läkare och godkänt av oss.

I försäkringen ingår hemhjälp i upp till 14 dagar, med enklare vardagssysslor som du inte klarar av att göra själv efter en operation. Ersättningen täcker maximalt 20 timmar och behöver vara godkänd av oss.

VISSTE DU ATT...

Sjukvårdsförsäkringen alltid gäller utan att du behöver betala självrisk för sjukvårdsrådgivning, hälsofrämjande tjänster, besök inom offentligvården, arbetslivsinriktad rehabilitering samt läkarvård-, psykolog- och sjukgymnastikbehandling på distans.

Hur fungerar en sjukvårdsförsäkring?

En privat sjukvårdsförsäkring ger ett bättre skydd om du skulle drabbas av sjukdom eller skada. Är du försäkrad har du snabb tillgång till vårdplanering och specialistvård. I försäkringen ingår även hälsofrämjande tjänster och rehabilitering.

Har du sjukvårdsförsäkring och behöver vård?

För att boka vård kontaktar du vår vårdplanering, via chatt eller telefon. De hjälper dig att boka en tid hos en specialist.

Så bokar du vård

Sjukvårdsförsäkringen i samband med Corona

 
COVID-19 omfattas av smittskyddslagen och ingenting som omfattas av smittskyddslagen ingår i sjukvårdsförsäkringen. Fler frågor och svar.

Vad ingår i sjukvårdsförsäkringen?

Vi erbjuder marknadens mest kompletta sjukvårdsförsäkring som hjälper dig före- under och efter sjukdom. Du som försäkrad får snabb tillgång till specialistvård, effektiv rehabilitering och hälsofrämjande tjänster.

Effektiv rehab

I försäkringen ingår medicinsk och arbetslivsinriktad rehabilitering för att hjälpa dig på bästa sätt.

Hälsotjänster

Få hjälp att förebygga besvär som sömnproblem, oro och stress med våra hälsofrämjande tjänster. 

Vårdgaranti 

Som försäkrad får du träffa allmänläkare direkt och specialistläkare inom 7 dagar för bedömning.

Tilläggspaket

Du kan välja att köpa ett tilläggspaket till försäkringen. Då ingår även:

 • Hälsokontroller.
 • Vaccinationer.
 • Läkemedel upp till högkostnadsskyddet.
 • Sjukhusvistelse i offentlig vård, upp till 1000 kronor per år.
 • Reseförsäkringens självrisk för vård vid tillfällig utlandsvistelse.

Vad kostar en sjukvårdsförsäkring?

Priset för sjukvårdsförsäkringen beror på din ålder och försäkringens omfattning. Som ny kund kan du köpa vår sjukvårdsförsäkring från 16 till 63 års ålder, men kan behålla försäkringen livet ut.

Se priser

Tänk på att

Försäkringsavtal är ett årsavtal. Det kan därför vara ett annat försäkringsvillkor än det du hittar här som gäller när rätten till ersättning för en anmäld skada bedöms. Fråga den som handlägger ditt skadeärende vilket försäkringsvillkor som gäller.

Villkor för sjukvårdsförsäkring

Ladda gärna ner och läs igenom villkoren innan du tecknar försäkringen.

Frågor och svar om sjukvårdsförsäkring

 • För att göra det enkelt för dig att snabbt få den hjälp du behöver erbjuder vi dig möjlighet att välja e-vård istället för vanligt läkarbesök. Du får träffa en läkare online – via din mobil, surfplatta eller dator – på en tid och plats som passar dig. Helt utan självrisk.

  Så här går det till:

  • Ring sjukvårdsförmedlingen på 0771-666 115. Om dina besvär lämpar sig för e-vård får du inloggningsuppgifter.
  • Logga in med ditt BankId och beskriv dina problem.
  • Välj drop-in för att träffa en läkare direkt eller boka en tid när det passar dig.
  • Läkaren avgör om det behövs någon kompletterande information eller undersökning. Om behov finns kan läkaren skriva en remiss för undersökning eller till annan läkarspecialitet.
  • Du får diagnos och recept direkt i mobilen/datorn.

  Hjälpte det här svaret dig? 29 av 40 har fått hjälp av svaret
 • Vi strävar hela tiden efter att kunna erbjuda bästa tänkbara vård, oberoende av vårdbolag. Du ska känna dig trygg med att du får den vård som i vetenskapliga studier visat sig vara mest effektiv.

  Vi jobbar med oberoende medicinsk granskning vid större ingrepp, till exempel operationer.

  Den vård vi förmedlar granskas av oberoende specialistläkare enligt riktlinjer som utgår ifrån vetenskap och beprövad erfarenhet, så kallad evidensbaserad vård.


  Hjälpte det här svaret dig? 24 av 49 har fått hjälp av svaret
 • Oavsett om stress uppstår hemma eller på jobbet så påverkar det arbetet. Därför finns vårt personliga samtalsstöd och chefsstöd dit du kan ringa helt anonymt.

  Om du behöver hjälp att hantera svåra situationer på jobbet ringer du vårt chefsstöd som är till för att stötta dig som är företagare och chef i medarbetar- och ledarskapsfrågor.

  Om du behöver hjälp att hantera vardagen kan du ringa det personliga samtalsstödet. Du väljer själv om du vill ha hjälp av en psykolog, jurist, ekonom eller hälsocoach. Kostnaden för både personligt samtalsstöd och chefsstöd ingår i sjukvårdsförsäkringen utan någon självrisk.


  Hjälpte det här svaret dig? 36 av 51 har fått hjälp av svaret