Illustration av person med sjukvårdsförsäkring.
Illustration av person med sjukvårdsförsäkring.

Sjukvårdsförsäkring

Vår sjukvårdsförsäkring ger dig snabb tillgång till rätt vård, rehabilitering efter långvarig sjukskrivning samt hälsofrämjande tjänster för att förhindra sjukdom.

 • Snabb tillgång till kvalitetssäkrad vård
 • Sjukvårdsrådgivning alla dagar, dygnet runt
 • Rehabilitering efter skada, sjukdom eller utbrändhet

Sjukvårdsförsäkring företag

Sjukvårdsförsäkring företag

Du som är företagare och inte har haft vår sjukvårdsförsäkring tidigare får 20 procent rabatt det första året. Till sidan Sjukvårdsförsäkring företag

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser. Välj ditt bolag för att hamna rätt.

I Sjukvårdsförsäkringen ingår:

Få medicinsk rådgivning digitalt, dygnet runt, och boka vård via chatt, vardagar 8–20. Få medicinsk rådgivning och boka vård via telefon, vardagar 8–18. Telefonnumret är 0771-66 61 15

Välj mellan fysiskt besök eller vård på distans.

Som kund vill vi hjälpa dig att må bra och förhindra att du insjuknar. Därför erbjuder vi en rad hälsofrämjande tjänster. Exempelvis får du möjlighet att utföra ett digitalt hälsotest som berättar om din aktuella hälsostatus och ger dig råd utifrån det. Du har tillgång till personligt samtalsstöd, flertalet webbaserade hälsoprogram som bygger på KBT-metodik, samt inspirerande och kunskapsgivande artiklar om ett liv i välbefinnande.

Det ska vara enkelt att få vård när du behöver det. Vi har därför ett väl utbyggt nätverk av privata vårdgivare som är geografiskt spritt över landet. Dessutom erbjuder vi vård på distans.

Du får träffa en läkare, fysioterapeut eller psykolog online – via din mobil, surfplatta eller dator – på en tid och plats som passar dig. All e-vård sker utan självrisk.

Konsultation och behandling sker antingen på distans eller i fysiskt möte.

Logoped och dietist Logoped, dietist

En rehabcoach hjälper dig med utredning, rehabiliteringsplan och åtgärder. Läs mer här

Du har rätt till en förnyad medicinsk bedömning. Det gäller sjukdomar som är livshotande eller mycket allvarliga. Och om du blivit rekommenderad en behandling som innebär stora risker och är livshotande eller kan skapa bestående men.

Vid beroendeproblematik erbjuds utredning, stöd och professionell behandling hos Nämdemansgården. Försäkringen täcker halva kostnaden av fullföljd behandling. Om beroendeproblematik

Medicinsk rehabilitering innebär vård efter operation, vilket ingår som del av ett operationsmässigt ingrepp. Ytterligare medicinsk rehabilitering kräver en medicinsk utredning, vara nödvändig för läkning och ordinerat/utfärdat av läkare, samt godkänt av oss på Länsförsäkringar.

Det innebär att vi ersätter patientavgiften upp till högkostnadsskyddet.

Sjukvårdsförsäkringen ersätter kostnader för resor och logi som godkänts av oss i förväg. Detta gäller även resor med egen bil som uppgår till minst 20 mil per resa tur och retur.

Grundläggande är att hjälpmedlet ska användas under en begränsad tid för att du ska kunna läka din skada på bästa sätt. Hjälpmedlet behöver vara ordinerat av läkare och godkänt av oss.

I försäkringen ingår hemhjälp i upp till 14 dagar, med enklare vardagssysslor som du inte klarar av att göra själv efter en operation. Ersättningen täcker maximalt 20 timmar och behöver vara godkänd av oss.

VISSTE DU ATT...

Sjukvårdsförsäkringen alltid gäller utan att du behöver betala självrisk för sjukvårdsrådgivning, hälsofrämjande tjänster, besök inom offentligvården, arbetslivsinriktad rehabilitering samt läkarvård-, psykolog- och sjukgymnastikbehandling på distans.

Äldre par skrattar på promenad.

Vad innebär det att ha en sjukvårdsförsäkring?

Med en privat sjukvårdsförsäkring får du ett bättre skydd om du skulle drabbas av sjukdom eller skada. Du får snabb tillgång till vårdplanering och är garanterad specialistvård inom sju arbetsdagar. Behöver du prata med en psykolog kan du göra det via videosamtal 7-22 alla dagar i veckan. I försäkringen ingår även hälsofrämjande tjänster och rehabilitering.

För att boka vård kontaktar du vår vårdförmedling, digitalt eller via telefon. De hjälper dig att boka rätt vård, men kan även hjälpa dig med receptförnyelse och utlägg.

Så bokar du vård

En av marknadens mest kompletta sjukvårdsförsäkring

Vår privata sjukvårdsförsäkring hjälper dig före- under och efter sjukdom. Du som är försäkrad har tillgång till hälsofrämjande tjänster så att du fortsatt ska förbli frisk. Du får snabbt den vård du behöver när du drabbats av sjukdom eller skada. Och du får hjälp med att komma tillbaka efter långvarig sjukskrivning tack vare effektiv rehabilitering. 

Många sjukdomar och besvär går att förebygga. Våra hälsofrämjande tjänster stöttar dig i att behålla hälsan. Du kan skapa en hälsoprofil, delta i KBT-baserade hälsoprogram och du har tillgång till personligt samtalsstöd via telefon.

Tack vare att vi har ett rikstäckande nätverk av privata vårdgivare kan vi ha en egen vårdgaranti. Det innebär att du får träffa en specialistläkare inom sju arbetsdagar och om så krävs operation inom 20 dagar.

Hjälp och stöd vid beroendeproblematik

Om du insett och accepterat att du har ett beroende av alkohol, droger, tabletter eller spel, kan ett första steg vara att ringa vårt samtalsstöd, 0771–666 115. Där kan du få prata med en psykolog som gör ett bedömningssamtal och kopplar in Nämndemansgården för en utredning om behovet finns. Blir en behandling aktuell ersätter sjukvårdsförsäkringen 50 procent av kostnaden för en fullföljd behandling, resterande betalar du.

Om Nämndemansgården

Vad kostar en sjukvårdsförsäkring?

Priset för sjukvårdsförsäkringen beror på din ålder och försäkringens omfattning. Som ny kund kan du köpa vår sjukvårdsförsäkring från 16 till 63 års ålder, och du kan behålla försäkringen livet ut.

Försäkringen gäller med självrisk för privat vård. Den betalas vid första konsultationen och är 750 kronor. Väljer du e-vård betalar du ingen självrisk.

Ålder Pris*
16-29 383
30-39 477
40-49 574
50-54 689
55-59 919
60-64 1 108
65-69 1 528
70-74 1 833
> 75 2 180

*Pris i kronor per månad

Tilläggspaket

Du kan välja att köpa ett tilläggspaket till försäkringen.

 • Hälsokontroller.
 • Vaccinationer.
 • Läkemedel upp till högkostnadsskyddet.
 • Sjukhusvistelse i offentlig vård, upp till 1000 kronor per år.
 • Reseförsäkringens självrisk för vård vid tillfällig utlandsvistelse.

Vad ingår inte i sjukvårdsförsäkringen?

 • boxning eller liknande sporter
 • sport, idrottstävling eller träning som professionell
 • akut sjukvård
 • graviditetskontroller, komplikationer i samband med graviditet, abort eller förlossning
 • försämring av hälsotillståndet som beror på missbruk i olika former
 • ätstörningar
 • transplantationer
 • tandvård
 • korrigering av brytningsfel i ögat
 • demenssjukdomar
 • övervikt och följdsjukdomar som har samband med övervikt
 • om du drabbas av olycksfall när du utövar boxning eller liknande sporter, idrottstävling eller träning som professionell.

Tänk på att

Försäkringsavtal är ett årsavtal. Det kan därför vara ett annat försäkringsvillkor än det du hittar här som gäller när rätten till ersättning för en anmäld skada bedöms. Fråga den som handlägger ditt skadeärende vilket försäkringsvillkor som gäller.

Villkor för sjukvårdsförsäkring

Ladda gärna ner och läs igenom villkoren innan du tecknar försäkringen.

Sjukvårdsförsäkring - Vanliga frågor och svar