Boka vård

Sjukvårdsförsäkringen ger dig snabbt den vård du behöver. Genom vår digitala tjänst kan du få hjälp dygnet runt - vi bedömer hur akut ditt ärende är, du får medicinsk rådgivning och i vissa fall får du även träffa en läkare digitalt. Du kan alltid starta ett nytt ärende oavsett tidpunkt och välja att själv boka en tid med sjuksköterska eller fysioterapeut på vardagar mellan 8-20, de i sin tur hjälper dig att boka den specialistvård du behöver.

Boka vård digitalt

Vår digitala tjänst har gjort det möjligt för oss att finnas där för dig, dygnet runt. Vi är stolta över att du, när det passar dig, kan starta ett nytt ärende, boka ett återbesök eller av- omboka ett besök. Du får alltid en medicinsk bedömning oavsett klockslag och i vissa fall får du även träffa en läkare digitalt, trots att det är sen kväll eller helg. Psykolog finns tillgängligt via videosamtal alla dagar i veckan 7-22 och i de flesta fall får du en tid inom två dygn.

Så här går det till när du loggar in i vår digitala tjänst:

  1. Legitimera dig

    Legitimera dig med BankID och fyll i ditt telefonnummer och din mejladress. Du behöver också godkänna att vi får ta del av dina vårduppgifter, samt kontrollera att du har en sjukvårdsförsäkring.

  2. Välj ärende

    Välj vad du vill ha hjälp med – nytt ärende, återbesök, receptförnyelse, ombokning eller avbokning. Vid nytt ärende får du fylla i ett antal medicinska frågor så att vi snabbt ska kunna bedöma vilken vård du behöver.

  3. Prata med en sjuksköterska

    Vardagar 8-20 kan du chatta med sjuksköterskor och fysioterapeuter, som hjälper dig med rådgivning och att boka den vård du behöver. Men dygnet runt kan du starta ett nytt ärende, få en medicinsk bedömning och boka en tid för att bli kontaktad på vardagar mellan 8-20.

Psykolog digitalt alla dagar i veckan, utan kostnad

Vi erbjuder videosamtal med psykolog alla dagar i veckan 7-22.00. Helt kostnadsfritt. Logga in i vår digitala vårdplanering, starta ett nytt ärende och fyll i dina besvär. I de flesta fall får du en tid inom två dagar från att du kontaktar oss. Behöver du prata med någon kontinuerligt under en period, är det samma psykolog som finns där för dig.

Du betalar ingenting för e-vård, digitala besök, fysioterapeut eller psykolog. Vid fysiskt besök betalar du en självrisk på 750 kr per ärende.

Boka vård via telefon

Vill du hellre boka vård via telefon, kan du göra det på vardagar mellan 8-18. Telefonnumret är 0771-66 61 15. Det är samma nummer som även tar dig till vårt chef- och samtalsstöd. Via telefon kan du även få hjälp med ersättning för utlägg.

Sjukvårdsrådgivning

Du kan dygnet runt få sjukvårdsrådgivning digitalt. Men du kan inte få hjälp med att boka vård via sjukvårdsrådgivningen.

Till sjukvårdsrådgivningen