Boka vård

Sjukvårdsförsäkringen ger dig snabbt den vård du behöver. Med vår digitala tjänst kan du chatta med erfarna sjuksköterskor och fysioterapeuter som guidar dig till rätt vårdnivå och bedömer hur akut ditt ärende är. Om du behöver bokar de en specialist för dig.

När du behöver använda din sjukvårdsförsäkring kontaktar du våran vårdförplanering, via chatt eller telefon.

Boka vård via chatt

Om du har ett nytt hälsoproblem som du inte har kontaktat oss för tidigare kan du chatta med vårdplaneringen. Länsförsäkringars vårdplaneringen är bemannad vardagar klockan 8.00 - 20.00, men du kan starta ditt ärende när som helst via vår digitala tjänst. Använd antingen din mobil eller dator när du bokar vård digitalt i 5 steg:

 1. Legitimera dig

  Legitimera dig med BankID och fyll i ditt telefonnummer och din mejladress. Du behöver också godkänna att vi får ta del av dina vårduppgifter och att du är tecknad till vår sjukvårdsförsäkring. 

 2. Beskriv dina besvär

  I vårt digitala frågeformulär får du berätta vad du behöver hjälp med och beskriva dina besvär.

 3. Chatta med vårdplanerare

  Efter att du har fyllt i formuläret har du möjlighet att chatta med en vårdplanerare. Du väljer mellan drop-in eller en bokad tid med din vårdplanerare. 

 4. Få hjälp att boka vård

  Vårdplaneraren hjälper dig att boka tid hos en av våra privata specialister.

 5. Träffa en specialist

  Du får träffa den specialist som vårdplaneraren bokat för dig.

Det kostar ingenting att boka vård digitalt till läkare, fysioterapeut eller psykolog. Du betalar endast en självrisk på 750 kr vid ett fysiskt besök. Starta ditt ärende redan nu.

Har du ett pågående ärende?

Har du ett pågående ärende hos oss och du har frågor om din remiss, recept eller vill boka återbesök kan du kontakta oss på telefon.  Notera att du bäst bokar återbesök till din läkare genom att kontakta din vårdgivare. På telefon kan du också söka ersättning för utlägg och nå personligt samtalsstöd. 

 • Telefonen är bemannad vardagar mellan 08.00 - 18.00.
 • Telefonnumret är 0771-66 61 15.

Sjukvårdsrådgivning

På kvällar och helger när vårdförmedlingen är obemannad kan du få sjukvårdsrådgivning. Observera att det inte är möjligt att boka vård via sjukvårdsrådgivningen. 

Till sjukvårdsrådgivningen