Bostadsrätt

Se pris och köp hemförsäkring

Försäkra din bostadsrätt. Här kan du enkelt räkna ut vad din hemförsäkring kostar och köpa den direkt. Du kan också kontakta oss så hjälper vi till att hitta en lösning som passar dig och dina behov.

Bank, bostad, försäkring. Allt i ett.

Vi på Länsförsäkringar förenklar vägen till din nya bostad. Vi är nämligen bank, fastighetsförmedlare och försäkringsbolag. Allt i ett. Samla hela din ekonomi och trygghet på ett ställe och ta samtidigt del av våra förmåner och rabatter. Enklare kan det inte bli.

Se våra erbjudanden
Informationen gäller för Länsförsäkringar Stockholm

Flyttkartonger

Nytt boende? Köp hemförsäkring här!

Se pris och köp hemförsäkring direkt.

Om hemförsäkring för bostadsrätt

Försäkra din bostadsrätt och dina ägodelar

En hemförsäkring är basen i familjens ekonomiska skyddsnät. Kombinerad med tilläggsförsäkringen för bostadsrätt får du ett brett ekonomiskt skydd som omfattar både bostaden och dina ägodelar. 

Hyr du din bostad behöver du bara en hemförsäkring.

Var och för vem gäller försäkringen?

Försäkringen gäller inom Norden, för dig och de i din familj som är folkbokförda på samma adress i Sverige och bor i samma bostad som du. Den gäller också som reseskydd i hela världen i 45 dagar.

Försäkringsbelopp

Vi har gjort det enklare för dig att försäkra ditt boende. I vår hemförsäkring är försäkringsbeloppet en miljon kronor. Därmed kan du känna dig trygg med att du är rätt försäkrad. Bara om det sammanlagda värdet av dina saker är värt mer måste du ange ett försäkringsbelopp.


Vad gäller bostadsrättsförsäkringen för?

Bostadsrättsförsäkringen ersätter bland annat

  • vid vattenskador
  • vid skador genom plötslig och oförutsedd händelse
  • vid stöld och skadegörelse, brand och explosion

Den omfattar fast inredning, inklusive inglasad balkong eller altan, tomtmark med växtlighet och staket samt uthus och garage på tomtmark som ingår i bostadsrätten och som du ansvarar för enligt bostadsrättslagen och bostadsrättsföreningens stadgar.

Vad ingår i hemförsäkringsdelen?

  • Egendomsskydd - om något skulle hända dina ägodelar
  • Ansvarsskydd - om någon skulle kräva dig på skadestånd
  • Rättsskydd - om du hamnar i en rättstvist och behöver anlita advokat
  • Överfallsskydd - om du råkar ut för misshandel
  • Reseskydd - om något skulle hända dig eller dina ägodelar på resan
  • ID-skydd - om du råkar ut för en identitetsstöld

Tilläggsförsäkringar

Komplettera grundskyddet i din bostadsrättsförsäkring

Försäkringen för ditt boende innehåller ett bra skydd för de allra flesta händelser men ibland kan du behöva förbättra skyddet ytterligare. Här hittar du våra tilläggsförsäkringar.

Allrisk angivna värdeföremål

Gäller vid skada eller förlust av specifika, särskilt dyrbara värdeföremål som klockor eller smycken, genom plötsliga och oförutsedda händelser.

Allrisk lösegendom

Skyddar ditt lösöre och dina värdehandlingar vid skador genom plötsliga och oförutsedda händelser av annat slag än vad som ersätts i grundförsäkringen.

Hobbyverksamhet

Gäller för de saker du använder eller tillverkar i din hobbyverksamhet. Som hobbyverksamhet räknas till exempel hemslöjd, trädgårdsodling, jakt eller fiske.

Olycksfall

Gäller för olycksfallsskador som inträffar under fritid eller arbetstid.

Samlingar, smycken och armbandsklockor

I hemförsäkringen är högsta ersättningsbelopp för smycken och armbandsklockor 200 000 kronor. Har du sådan egendom för högre värden måste du komplettera din hemförsäkring med den här tilläggsförsäkringen. Den gäller vid skada på eller förlust av smycken och armbandsklockor samt mynt-, sedel- och frimärkssamlingar i bostaden.

Förköpsinformation om Samlingar, smycken och armbandsklockor

Utökat reseskydd

Ger ett mer omfattande reseskydd än det som ingår i hemförsäkringen. Innehåller bland annat avbeställningsskydd och gäller i hela världen, för ett obegränsat antal resor under ett år för dig och din familj.

Bolåneskydd

Sjukvårdsförsäkring

Med vår Bo kvar-försäkring bor du tryggt och får ekonomisk trygghet för dig och familjen vid sjukdom, arbetslöshet och dödsfall.


Villkor & förköpsinformation

Viktig information om bostadsrättsförsäkring

Här hittar du bland annat villkor och förköpsinformation och annan information som det är viktigt att du läser. Spara gärna ner eller skriv ut den så har du den tillgänglig


Är du redan kund?

Logga in för att se dina försäkringar

När du loggar in på Mina sidor får du en överblick över dina aktuella försäkringar. Du kan också enkelt hantera din ekonomi med full tillgång till alla dina banktjänster.

 

Anmäl skada

Otur kan drabba vem som helst. Har du råkat ut för skada eller drabbats av inbrott kan du anmäla det direkt på sajten. 

Mer om skadeanmälan