Förebygga skador och olyckor

Ligg steget före

Varje år inträffar tusentals skador i svenska hem. Många av dem hade kunnat undvikas med enkla förebyggande åtgärder. Du kan undvika skador och bekymmer genom att följa våra råd och tips.

Webbshop - säkerhetsprodukter

I vår webbshop kan du köpa bra produkter som ökar säkerheten i ditt hem.

 

Det är vi som kommer hem till dig

Numera ska man vara försiktig med vem man släpper in hemma. För att du ska känna dig trygg med vem du får besök av har vi på denna sida en förteckningar med namn och foto på de medarbetare som du kan få besök av vid förebyggande arbeten eller vid byggskador.

Råd och tips

Bränder

På några minuter kan en brand övertända ditt hem.

Råd till hemmafixaren

Råd till hemmafixaren

Viktigt att ha koll på Boverkets byggregler vid ny- och tillbyggnader och reparationer. 

Säkerhet på internet

Lämna aldrig ut dina inloggningsuppgifter via telefon, chatt, sms eller e-post.

Barnsäkra hemmet

Så här gör du bostaden säker för ditt barn.

Renovera badrum

Tänk på detta när du ska renovera ditt badrum!


Kunder berättar

Jag rusade in i köket - grannen visste inte ens att det brann

Jag kom hem sent en kväll och såg att det brann på grannens köksbord. Jag plingade på men ingen öppnade. Då sprang jag hem och hämtade brandsläckaren. Samtidigt som jag slog sönder rutan öppnades dörren, jag knuffade dem åt sidan och sprang in och släckte elden. De hade gått och lagt sig och glömt släcka ljusen. De var så tacksamma att elden inte hann sprida sig till mer än köksbordet.

Tur i oturen när Isabel stoppade gaffeln i brödrosten

Det var lördagsmorgon och jag vände mig om i bara några sekunder för att hämta kaffet. Helt plötsligt blir allt svart hemma. Jag vänder mig till barnen som sitter vid matbordet, där står Isabel med en gaffel i brödrosten och försöker få upp sista brödskivan. Åh vad rädd jag blev, som tur var så slog jordfelsbrytaren till som jag installerade förra året. Det räddade nog Isabel.