Våra bästa vintertips

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.

Säker ute och inne i vinter

Nu är det sport- och påsklovstider och många passar på att åka till fjällen. Tänk på säkerheten både i hemmet och när du är ute i trafiken. Det kan fortfarande vara mycket halt på både gator och vägar.

Innan du reser iväg är det bra att kolla upp hur din försäkring gäller. Vi har samlat lite tips och råd som gör det lättare för dig och din familj att ta er helskinnade genom vintermånaderna.


Skidsäkerhet – stöld/olycksfall

Dags för skidsemester? Vi ger tips för vad som gäller för dig och dina skidor på resan eller när du är ute i backen.

Rattsurfning

Vad säger lagen om att använda mobiltelefonen under bilkörning? Läs mer om vad du kan göra för att hantera mobilen på ett säkert sätt vid körning.

Har du rätt skydd inför skidsemestern?

Din hemförsäkring ger dig ett grundläggande skydd på semestern. Det är alltid bra att se över vilket skydd du har innan du reser iväg på äventyr.

Rätt däck på cykeln

Låt inte vintern stoppa dig. Cykla är kul året runt, i vart fall om du har vinterdäck.

Vi har testat vilken typ av cykeldäck som ger bästa grepp. Se alla våra råd och tips för säker cykling när temperaturen faller under noll.

Dubbdäck på cykeln

Vinterkörning

Vilken utrustning behöver du ha i bilen för att vara rustad för knepiga vinterförhållanden? Väl bakom ratten gäller det att hålla avstånden, ta det lugnt och anpassa farten efter trafik och väglag.

Vinterkörning och säkerhet

Ta det lugnt i trafiken

Nu närmar sig sportlovet. Anpassa farten och se till att komma fram helskinnad. Hastigheten spelar roll. Kör försiktigt.

Broddar – coolare än benbrott

  • Broddar minskar risken för fallolyckor när det är halt.
  • Halkbekämpa med sand eller salt.
  • Broddar, halkskydd och galoscher med dubbar finns att köpa på stormarknader, apotek och välsorterade skobutiker.

Skotta taket rätt

Efter kraftiga snöfall är det många husägare som oroar sig för snön som finns på taket och när man behöver skotta. Men med fel teknik kan du skada både dig själv och ditt hus.