Sjukvårdsförsäkring

Vår sjukvårdsförsäkring ger dig snabb tillgång till rätt vård, rehabilitering efter långvarig sjukskrivning samt hälsofrämjande tjänster för att förhindra sjukdom.

Snabb tillgång till kvalitetssäkrad vård
Sjukvårdsrådgivning alla dagar, dygnet runt
Rehabilitering efter skada, sjukdom eller utbrändhet

Sjukvårdsförsäkring företag

Sjukvårdsförsäkring företag

Du som är företagare och inte har haft vår sjukvårdsförsäkring tidigare får 20 procent rabatt det första året. Till sidan Sjukvårdsförsäkring företag

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.

I Sjukvårdsförsäkringen ingår:

Få medicinsk rådgivning digitalt, dygnet runt, och boka vård via chatt, vardagar 8–20. Få medicinsk rådgivning och boka vård via telefon, vardagar 8–18. Telefonnumret är 0771-66 61 15

Välj mellan fysiskt besök eller vård på distans.

Som kund vill vi hjälpa dig att må bra och förhindra att du insjuknar. Därför erbjuder vi en rad hälsofrämjande tjänster. Exempelvis får du möjlighet att utföra ett digitalt hälsotest som berättar om din aktuella hälsostatus och ger dig råd utifrån det. Du har tillgång till personligt samtalsstöd, flertalet webbaserade hälsoprogram som bygger på KBT-metodik, samt inspirerande och kunskapsgivande artiklar om ett liv i välbefinnande.

Det ska vara enkelt att få vård när du behöver det. Vi har därför ett väl utbyggt nätverk av privata vårdgivare som är geografiskt spritt över landet. Dessutom erbjuder vi vård på distans.

Du får träffa en läkare, fysioterapeut eller psykolog online – via din mobil, surfplatta eller dator – på en tid och plats som passar dig. All e-vård sker utan självrisk.

Välj mellan fysiskt besök eller behandling på distans. Prata med psykolog via videosamtal 7-22 alla dagar i veckan. 

Logoped och dietist Logoped, dietist

En rehabcoach hjälper dig med utredning, rehabiliteringsplan och åtgärder. Läs mer här

Du har rätt till en förnyad medicinsk bedömning. Det gäller sjukdomar som är livshotande eller mycket allvarliga. Och om du blivit rekommenderad en behandling som innebär stora risker och är livshotande eller kan skapa bestående men.

Vid missbruksproblematik erbjuds utredning, stöd och professionell behandling hos Nämdemansgården. Försäkringen täcker halva kostnaden av fullföljd behandling. Läs mer här

Medicinsk rehabilitering innebär vård efter operation, vilket ingår som del av ett operationsmässigt ingrepp. Ytterligare medicinsk rehabilitering kräver en medicinsk utredning, vara nödvändig för läkning och ordinerat/utfärdat av läkare, samt godkänt av oss på Länsförsäkringar.

Det innebär att vi ersätter patientavgiften upp till högkostnadsskyddet.

Sjukvårdsförsäkringen ersätter kostnader för resor och logi som godkänts av oss i förväg. Detta gäller även resor med egen bil som uppgår till minst 20 mil per resa tur och retur.

Grundläggande är att hjälpmedlet ska användas under en begränsad tid för att du ska kunna läka din skada på bästa sätt. Hjälpmedlet behöver vara ordinerat av läkare och godkänt av oss.

I försäkringen ingår hemhjälp i upp till 14 dagar, med enklare vardagssysslor som du inte klarar av att göra själv efter en operation. Ersättningen täcker maximalt 20 timmar och behöver vara godkänd av oss.

VISSTE DU ATT...

Sjukvårdsförsäkringen alltid gäller utan att du behöver betala självrisk för sjukvårdsrådgivning, hälsofrämjande tjänster, besök inom offentligvården, arbetslivsinriktad rehabilitering samt läkarvård-, psykolog- och sjukgymnastikbehandling på distans.

Vad innebär det att ha en sjukvårdsförsäkring?

Med en privat sjukvårdsförsäkring får du ett bättre skydd om du skulle drabbas av sjukdom eller skada. Du får snabb tillgång till vårdplanering och är garanterad specialistvård inom sju arbetsdagar. Behöver du prata med en psykolog kan du göra det via videosamtal 7-22 alla dagar i veckan. I försäkringen ingår även hälsofrämjande tjänster och rehabilitering.

För att boka vård kontaktar du vår vårdförmedling, digitalt eller via telefon. De hjälper dig att boka rätt vård, men kan även hjälpa dig med receptförnyelse och utlägg.

Så bokar du vård

En av marknadens mest kompletta sjukvårdsförsäkring

Vår privata sjukvårdsförsäkring hjälper dig före- under och efter sjukdom. Du som är försäkrad har tillgång till hälsofrämjande tjänster så att du fortsatt ska förbli frisk. Du får snabbt den vård du behöver när du drabbats av sjukdom eller skada. Och du får hjälp med att komma tillbaka efter långvarig sjukskrivning tack vare effektiv rehabilitering. 

Många sjukdomar och besvär går att förebygga. Våra hälsofrämjande tjänster stöttar dig i att behålla hälsan. Du kan skapa en hälsoprofil, delta i KBT-baserade hälsoprogram och du har tillgång till personligt samtalsstöd via telefon.

Tack vare att vi har ett rikstäckande nätverk av privata vårdgivare kan vi ha en egen vårdgaranti. Det innebär att du får träffa en specialistläkare inom sju arbetsdagar och om så krävs operation inom 20 dagar.

Hjälp och stöd vid missbruksproblematik

Om du insett och accepterat att du har ett beroende av alkohol, droger, tabletter eller spel, kan ett första steg vara att ringa vårt samtalsstöd, 0771–666 115. Där kan du få prata med en psykolog som gör ett bedömningssamtal och kopplar in Nämndemansgården för en utredning om behovet finns. Blir en behandling aktuell ersätter sjukvårdsförsäkringen 50 procent av kostnaden för en fullföljd behandling, resterande betalar du.

Du kan läsa mer om Nämndemansgården här

Vad kostar en sjukvårdsförsäkring?

Priset för sjukvårdsförsäkringen beror på din ålder och försäkringens omfattning. Som ny kund kan du köpa vår sjukvårdsförsäkring från 16 till 63 års ålder, du kan behålla försäkringen livet ut.

Se priser

Tilläggspaket

Du kan välja att köpa ett tilläggspaket till försäkringen.

 • Hälsokontroller.
 • Vaccinationer.
 • Läkemedel upp till högkostnadsskyddet.
 • Sjukhusvistelse i offentlig vård, upp till 1000 kronor per år.
 • Reseförsäkringens självrisk för vård vid tillfällig utlandsvistelse.

Vad ingår inte i sjukvårdsförsäkringen?

Du får inte ersättning för befintliga sjukdomar eller besvär som du har när du köper försäkringen. När du har varit behandlingsfri i två år tillämpas inte begränsningen längre.

 • boxning eller liknande sporter
 • sport, idrottstävling eller träning som professionell
 • akut sjukvård
 • graviditetskontroller, komplikationer i samband med graviditet, abort eller förlossning
 • försämring av hälsotillståndet som beror på missbruk i olika former
 • ätstörningar
 • transplantationer
 • tandvård
 • korrigering av brytningsfel i ögat
 • demenssjukdomar
 • övervikt och följdsjukdomar som har samband med övervikt
 • om du drabbas av olycksfall när du utövar boxning eller liknande sporter, idrottstävling eller träning som professionell.

Tänk på att

Försäkringsavtal är ett årsavtal. Det kan därför vara ett annat försäkringsvillkor än det du hittar här som gäller när rätten till ersättning för en anmäld skada bedöms. Fråga den som handlägger ditt skadeärende vilket försäkringsvillkor som gäller.

Villkor för sjukvårdsförsäkring

Ladda gärna ner och läs igenom villkoren innan du tecknar försäkringen.

Sjukvårdsförsäkring - Vanliga frågor och svar

 • Försäkringen går att teckna med eller utan självrisk, det framgår av försäkringsbeskedet. Om försäkringen har självrisk betalas det vid fysiskt besök hos privat vårdgivare vid första konsultationen för ett vårdärende och är 750 kronor.

  Sjukvårdsförsäkringen gäller alltid utan att du behöver betala självrisk för sjukvårdsrådgivning, hälsofrämjande tjänster, besök inom offentligvården, arbetslivsinriktad rehabilitering samt läkarvård-, psykolog- och fysioterapibehandling på distans.


  Hjälpte det här svaret dig?
 • För att göra det enkelt för dig att snabbt få den hjälp du behöver erbjuder vi dig möjlighet att välja e-vård istället för vanligt läkarbesök. Du får träffa en läkare online – via din mobil, surfplatta eller dator – på en tid och plats som passar dig. Helt utan självrisk.

  Så här går det till:

  • Ring sjukvårdsförmedlingen på 0771-666 115. Om dina besvär lämpar sig för e-vård får du inloggningsuppgifter.
  • Logga in med ditt BankId och beskriv dina problem.
  • Välj drop-in för att träffa en läkare direkt eller boka en tid när det passar dig.
  • Läkaren avgör om det behövs någon kompletterande information eller undersökning. Om behov finns kan läkaren skriva en remiss för undersökning eller till annan läkarspecialitet.
  • Du får diagnos och recept direkt i mobilen/datorn.

  Hjälpte det här svaret dig?
 • Oavsett om stress uppstår hemma eller på jobbet så påverkar det arbetet. Därför finns vårt personliga samtalsstöd och chefsstöd dit du kan ringa helt anonymt.

  Om du behöver hjälp att hantera svåra situationer på jobbet ringer du vårt chefsstöd som är till för att stötta dig som är företagare och chef i medarbetar- och ledarskapsfrågor.

  Om du behöver hjälp att hantera vardagen kan du ringa det personliga samtalsstödet. Du väljer själv om du vill ha hjälp av en psykolog, jurist, ekonom eller hälsocoach. Kostnaden för både personligt samtalsstöd och chefsstöd ingår i sjukvårdsförsäkringen utan någon självrisk.

  För chefsstöd eller personligt samtalsstöd, ring 0771-666 115 – helt anonymt.

  • Vardagar 8-19, professionell rådgivning
  • Kvällar och helger, jourstöd

  Du hittar mer information på vår sida om hälsofrämjande tjänster.


  Hjälpte det här svaret dig?
 • Ja, du som har en företagsförsäkring, Pensionsplan Friplan eller har en gårdsförsäkring och samtidigt är ansluten till LRF får 10 procent rabatt på grundpriset för sjukvårdsförsäkringen.


  Hjälpte det här svaret dig?
 • När du tecknar vår sjukvårdsförsäkring till dina anställda kommer de förmånsbeskattas med 60 procent av premien (månadskostnaden), och du som arbetsgivare ska betala arbetsgivaravgifter på förmånsvärdet. Hela premien och arbetsgivaravgiften är avdragsgilla vid inkomstbeskattningen.

  När du som näringsidkare i enskild firma eller handelsbolag tecknar sjukvårdsförsäkringen till dig själv kommer du inte att förmånsbeskattas för någon del av premien. Endast 40 procent av premien är avdragsgill vid inkomstbeskattningen.


  Hjälpte det här svaret dig?
 • I sjukvårdsförsäkringen ingår effektiv rehabilitering vilket innebär att du får så många behandlingstillfällen som krävs för att du ska återhämta dig.

  Det innebär även att vi ersätter anpassning av arbetsplats som till exempel ett höj- och sänkbart skrivbord.

  Vid längre sjukskrivning får du även tillgång till en professionell rehabledare som stödjer både arbetsgivare och medarbetare. Så att du på ett humant och kostnadseffektivt sätt ska komma tillbaka i tjänst.


  Hjälpte det här svaret dig?
 • Vid alla behandlingar tänker vi främst på patientens bästa, vilket blir extra viktigt vid en potentiellt dödlig sjukdom som cancer. Den som är försäkrad och får en cancerdiagnos är alltid välkommen att kontakta oss så att våra vårdgivare kan bedöma behandlingsmöjlighet inom försäkringen. Utifrån patient och diagnos tas därefter beslut om behandling kan ske inom vårt vårdgivarnätverk eller behöver utföras via offentligvården. Vår målsättning är att försäkringen ska kunna erbjuda cancervård i största möjliga mån. Du kan även utnyttja försäkringen som en möjlighet att få en så kallad ”second opinion” kring diagnos och behandling.


  Hjälpte det här svaret dig?