Om oss

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.

LF Norrbotten

Norrbotten. I vårt hjärta sedan 1848

Vi älskar Norrbotten och allt som hör Norrbotten till. Så är det bara. Sommarnätternas magiska ljus, de brandgula höstlöven, norrskenet och skidåkningen i vårsolens värmande strålar för att nämna några av de fantastiska saker som gjort att vi valt att leva här i norra delen av landet. 

Vi som jobbar på Länsförsäkringar är alla norrbottningar, precis som du. Vi bor där du bor, handlar i samma affärer, läser troligen samma tidningar och har samma väder som du.

Genom våra lokalkontor är vi det lokala alternativet som förstår och som finns nära till hands när det verkligen behövs. Och det var precis det som var tanken när vi startade verksamheten 1848. Vi har nu kontor i Luleå, Piteå och Arvidsjaur.

Du äger oss

Vi har aldrig haft, och kommer aldrig att ha några spekulativa aktieägare som kräver maximal avkastning. Vi är ett ömsesidigt lokalt bolag vilket innebär att det är du som kund som äger oss. Och precis som alla andra försäkringsbolag och banker delar vi ut vinsten i form av bonusar, våra hamnar dock inte i fickorna på företagsledningen utan stannar i vårt älskade Norrbotten i form av sänkta premier och förbättrade villkor för våra kunder.

LF Norrbotten
Box 937
971 28 Luleå
E-post: info@LFnorrbotten.se

Organisationsnummer 597000-3884
Ömsesidigt

Vi klarar oss själva

Vi har inget behov av att alliera oss med vinstmaximerande internationella storföretag för att kunna erbjuda våra kunder ett brett produktutbud inom bank och försäkring. Det har vi redan. Vi är ett komplett finansiellt varuhus med allt samlat på ett ställe - på Norrbottens enda kundägda lokala bank och försäkringsbolag.

Vi är rättvisa och gammaldags

Alla har rätt till låga priser på försäkringar. Och eftersom vi inte gör skillnad på folk så hjälper det inte att du är en fantastisk förhandlare, du får helt enkelt bara vårt lägsta pris, precis som alla andra. Och det är inte förhandlingsbart. Det är rättvisa.

Men vi är inte bara rättvisa, vi är gammaldags också. När du ringer till oss får du prata med en helt vanlig människa. Ingen automatisk röst som ger dig sju olika alternativ, inga tryck på siffror eller fyrkanter. Bara snabb och personlig service.

Vi utvecklar Norrbotten

Vi har varit med och utvecklat Norrbotten sedan starten 1848 och det har vi tänkt fortsätta med även i framtiden. För i tider när andra i branschen väljer att avveckla och istället hänvisa kunderna till internet, telefonköer eller kontor i Stockholmstrakten gör vi precis tvärtom. Vi växer, öppnar nya lokala kontor och skapar arbetstillfällen runt om i länet. Vårt huvudkontor finns inte i Stockholm, det finns här i Norrbotten. Det är här vi fattar alla beslut och det är här vi återinvesterar vårt överskott. För det är ju här vi bor och det är här vi har vårt hjärta. I Norrbotten. För Norrbotten. Sedan 1848.


Samhällsengagemang och miljö

Miljö

Vår miljöpolicy utgör ramverket för allt miljöarbete. Vi arbetar med att förebygga skador, minska miljöpåverkan av våra interna arbetssätt och sponsring av olika initiativ som gynnar miljön.


Konstsamlingen - ett kulturarv för alla

Vår konstsamling är din konstsamling

En fräck konstkupp ledde till att LF Norrbotten hade en norrbottnisk konstskatt i sin källare. Där hade ingen glädje av den. Därför bestämde ledningen sig för att hänga upp konsten på väggarna i sitt kontor i Luleå. Då föddes idén om att fortsätta samla på samtida norrbottnisk konst och bygga upp en konstsamling tillgänglig inte bara för besökande kunder, utan för alla som vill komma förbi och titta.

Idag rymmer samlingen över hundratrettio verk signerade norrbottniska konstnärer. Det är ett kulturarv tillgängligt för alla. Närapå varje dag kommer besökare för att gå runt i lokalerna och titta på konsten. Utrustade med passerkort strövar de omkring bland kontorsmodulerna och kikar försiktigt över axlarna på personalen.

Vi börjar få ont om väggar. Men sluta samla tänker vi inte göra. Det här är bara början. Om trettio år kan dina barn går runt här och studera en lång norrbottnisk konsthistoria.

Mer om konstsamlingen

Läs om hur det hela började 

Konstboken

Reportage i Sveriges Radio

Konstnär Anna Toresdotter, född i Luleå 1956. Konstverket heter "A lot of dreadful things happens in life, and some of it is real".


Organisation och ledning

Fullmäktige

LF Norrbotten är ett ömsesidigt och kundägt bolag. Försäkringstagarna företräds av fullmäktigeledamöter som är vårt högsta beslutande organ. Ledamöterna väljs för en tid av tre år. Länet är indelat i sju distrikt och antalet ledamöter väljs i förhållande till antalet försäkringstagare i distriktet.

Ledamöter i respektive distrikt för LF Norrbotten

Riktlinje för valberedning


Styrelse

Nina Wikstedt - Ordförande
Luleå

Jenny Söderström - Vice ordförande
Lannavaara

Anders Långström
Verkställande direktör

Stefan Burlin
Luleå

Anna Gustafsson
Arvidsjaur

Thomas Hedlund
Hemmingsmark

Erik Johansson
Luleå

Per-Erik Jönsson
Gällivare

Anders Karvonen
Pajala

Johan Sjökvist
Luleå

Linnea Björkman
Personalrepresentant

Katarina Rantatalo
Personalrepresentant

Företagsledning

Anders Långström
VD
Tel: 0920-24 25 54
Mobil: 070-661 12 12
E-post: anders.langstrom@LFnorrbotten.se

Anders Forsling
Ekonomichef, vice VD
Tel: 0920-24 25 63
Mobil: 070-530 66 65
E-post: anders.forsling@LFnorrbotten.se

Linda Backlund
Redovisning och analyschef
Tel: 0920-24 25 68
Mobil: 073-824 25 68
E-post: linda.backlund@LFnorrbotten.se

Ulrica Boman
Skadechef
Tel: 0920-24 25 35
Mobil: 072-204 25 35
E-post: ulrica.boman@LFnorrbotten.se

Jenny Dagman
Företagsmarknadschef
Tel: 0920-24 25 59
Mobil: 070-658 82 28
Epost: jenny.dagman@LFnorrbotten.se  

Thomas Folkesson
Kommunikationschef
Tel: 0920-24 25 51
Mobil: 070-677 30 91
E-post: thomas.folkesson@LFnorrbotten.se

Andreas Hansen
Bankchef
Tel: 0911-24 24 21
Mobil: 070-524 25 71
E-post: andreas.hansen@LFnorrbotten.se

Linnéa Johansson
IT-chef/Verksamhetsutvecklare
Tel: 0920-24 25 62
Mobil: 070-232 02 37
E-post: linnea.johansson@LFnorrbotten.se

Günther Lindmark
Privatmarknadschef
Tel: 0920-24 25 23
Mobil: 076-722 20 51
E-post: gunther.lindmark@LFnorrbotten.se


Bolagsstyrning

Bolagsordning

Här kan du läsa LF Norrbottens bolagsordning.

Bolagsordning

Bolagsstämma

Årets bolagsstämma hölls torsdagen den 9 maj på på Quality Hotel Lapland i Gällivare.

Protokoll bolagsstämma 2019


Redogörelse för ersättningar

Här hittar du LF Norrbottens redogörelse för ersättning:.

Riktlinje för ersättning