Samhällsengagemang

Kärleken till det som är hemma

Vi ägs av våra kunder, jämtarna och härjedalingarna. Våra kontor finns här och våra medarbetare, de bor också här. För oss är vårt län, människorna och företagen, det viktigaste som finns. Så har det varit i mer än 170 år. Vi förstår och delar din vardag och bryr oss om Jämtland och Härjedalen, på riktigt. Därför gör vi val som inte bara gynnar oss som bor här idag, utan också dem som vill bo här i framtiden.

Vi vill skapa samarbeten

Vi satsar på det som gör skillnad och engagerar oss i frågor som engagerar dig. Vi stöttar lokala föreningar som skapar gemenskap för våra barn och unga. Vi jobbar tillsammans i projekt för en tryggare vardag och ett samhälle där alla får vara med. Vi ger förutsättningar för en trygg framtid, i ett Jämtland och Härjedalen fyllt av möjligheter.

Sponsring av föreningar och verksamheter

Vi vill att hela länet ska leva och i det arbetet är de idéella föreningarna en viktig kraft! Därför är vi med och bidrar till föreningar, projekt och verksamheter som är till glädje och nytta för människorna som bor i vårt län. När vi engagerar oss som sponsorer har vi vissa krav som vår avtalspart ska uppfylla.

Läs mer och ansök
  • Vi vill sprida vår sponsring i länet
  • Vårt krav på en "Schysst vardag"
  • Olika nivåer av sponsring

Integration och trygghet

För oss är det viktigt att alla ska känna sig välkomna och trygga i vårt län, trygghet ligger helt enkelt i vårt DNA.

Aktiv fritid

Vi vill att så många som möjligt i vårt län ska ha en meningsfull fritid och en schysst vardag. En fritid med aktivitet, kreativitet, vänskap och glädje. Därför väljer vi att samarbeta med olika projekt över tid för att göra naturen, idrotten och kulturen tillgänglig för så många som möjligt. 

Företagande

För oss är vårt län - människorna och företagen - det viktigaste som finns. Genom samarbeten vill vi stimulera företagande, entreprenörskap och utveckling av Jämtland och Härjedalen.

Drivande företagskoncept

Vi har valt att samarbeta med tre drivande företagskoncept i länet House Be i Åre, Norra station och Gomorron Östersund i Östersund. Alla tre delar våra grundvärden, att samarbete och innovation är nyckeln till att skapa en bättre framtid. Tillsammans med dessa företagskluster ger vi start ups, entreprenörer, visionärer och entusiaster en plats för att skapa förändring och göra bättre affärer tillsammans i en kreativ miljö.

Utmärkelser och stipendier

I vårt län har vi mycket att vara stolta över, inte minst alla människor som är kreativa, innovativa, ledande och goda förebilder för oss medmänniskor. För att uppmärksamma och inspirera till positiva insatser har vi en rad olika utmärkelser och stipender som vi årligen delar ut i olika sammanhang.

Engagemang i det lokala samhället

Starkt engagemang i det lokala samhällets utveckling och tillväxt

Vi har sedan lång tid tillbaka ett engagemang i det lokala samhällets utveckling och tillväxt.

I hela Sverige stödjer och samarbetar vi aktivt med lokala organisationer, föreningsliv, idrottsrörelser och näringsliv. Under lång tid har syftet varit att skapa individuell trygghet genom att erbjuda försäkringar. Men parallellt med det har en viktig del av arbetet också handlat om att minska risker och skapa trygghet där människor lever, arbetar och är aktiva. Insatser som gynnar inte bara de egna kunderna utan hela samhället.

Dessutom bedriver vi ett aktivt förebyggande samhällsarbete för att skapa så goda levnadsvillkor som möjligt för människorna i länet. Omsorgen om det lokala samhället syns både i den långsiktiga omsorgen om pensionsspararnas pengar och i bankerbjudandets lokala prägel.

Vi satsar också långsiktigt genom att bidra till forskning som syftar till ökad individuell trygghet och minskade risker i samhället.

Läs mer om Länsförsäkringars Forskningsfond