Idrottstalangstipendium

Sedan 1974 har Länsförsäkringar Jämtland delat ut ett idrottsstipendium till unga idrottstalanger i Jämtland Härjedalen. Stipendiet är en del av vårt engagemang i länet.

Idrottstalangstipendium
Stipendieutdelningen 2022 då Aron Swartz och Ellen Rydhult mottog idrottstalangstipendiet.

Bland tidigare stipendiater återfinnsThomas Wassberg, Ulf Dahlén, Torgny Mogren, Anna Ottosson Blixth, Anna-Carin Zidek, Ida Ingemarsdotter, Ebba Årsjö och många många fler. Två stipendier om 10 000 kr vardera delas årligen ut till två framgångsrika idrottstalanger i länet som under föregående år presterat resultat på god nationell nivå och tillhört en förening ansluten till RF-Sisu Jämtland Härjedalen.

Vårt engagemang i länet
Länsförsäkringar Jämtlands samhällsengagemang utgår till stor del från FN:s globala mål för en hållbar utveckling. God hälsa och välbefinnande är nummer tre av 17 globala mål. Att röra på sig är livsviktigt för både fysisk och psykisk hälsa och minskar risken för många allvarliga sjukdomar. Därför är det viktigt att inspirera framför allt unga till glädjen i rörelse oavsett förutsättningar.

Mer om vårt engagemang i länet

Ansök om Idrottstalangstipendiet

Vi delar ut två stipendier på 10 000 kronor vardera till två idrottstalanger – en tjej och en kille – som under året presterat resultat på god nationell nivå och tillhört en förening som är ansluten till RF-SISU Jämtland-Härjedalen. Den nominerade ska ha fyllt max 20 år under det aktuella året som prestationerna avser. Föreningar, klubbar eller enskilda personer är välkomna att ansöka/nominera kandidater till stipendierna.

Nominering

Nomineringsperioden för 2023 är över. De som blir tilldelade stipendiet blir informerade senare i år. 

Stipendiater utses i ett samarbete mellan RF-SISU Jämtland-Härjedalen och Länsförsäkringar Jämtland och stipendieutdelning sker under våren i samband med vår bolagsstämma.

Profilbild för Angela Murén

Angela Murén

Projektledare styrning och ledning, styrelsens sekreterare