Idrottstalangstipendium

Sedan 1974 har drygt 80 idrottstalangstipendier delats ut av Länsförsäkringar Jämtland. Vi är givetvis väldigt stolta över den här utmärkelsen men framförallt är vi stolta över att vi har förmånen att få vara ett lokalt företag i ett län där det finns så många duktiga ungdomar inom idrotten.

Oliwer Magnusson och Emelie Nyman Wänseth, stipendiater 2018

Stipendierna som årligen delas ut av Länsförsäkringar Jämtland har en lång och anrik historia. Ända sedan 1974 har stipendier delats ut till idrottstalanger och ungdomsledare. Kriterierna för idrottstalangstipendiet är att det ska vara en tjej och en kille som under föregående år presterat resultat på god nationell nivå, för förening ansluten till Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund.

Vd Tomas Eriksson är stolt över att Länsförsäkringar Jämtland delat ut stipendiet i mer än 40 år.

- Det är många av våra idrottstalangstipendiater genom åren faktiskt blivit världsstjärnor. Några av dem är Kajsa Kling, Ida Ingemarsdotter, Anna Carin Zidek, Anna Ottosson Blixth, Thomas Wassberg, Torgny Mogren och Ulf Dahlén.

I listan återfinns med andra ord idrottare som under sin karriär kammat hem internationella mästerskapsmedaljer. Den senaste i raden av framgångsrika stipendiater är Karl Forsman som simmade hem ett OS-guld i Paralympics i Rio 2016.

Stipendiaterna utses i ett samarbete med JH Idrottsförbund, och de ser mycket positivt på samarbetet.

- Det är verkligen bra och roligt att Länsförsäkringar Jämtland delar ut dessa stipendier som uppmärksammar och stöttar våra duktiga idrottstalanger, säger Per-Erik "Peken" Rönnestrand.

Ansök om Idrottstalangstipendiet

Vi delar ut två stipendier på 10 000 kronor vardera till två idrottstalanger – en tjej och en kille – som under året presterat resultat på god nationell nivå och tillhört en förening som är ansluten till JH Idrottsförbund. Föreningar, klubbar eller enskilda personer är välkomna att ansöka/nominera kandidater till stipendierna.

Vi delar ut två stipendier på 10 000 kronor vardera till två idrottstalanger – en tjej och en kille – som under 2019 presterat resultat på god nationell nivå och tillhört en förening som är ansluten till JH Idrottsförbund. Stipendiaterna ska vara födda 1999 eller senare och vara folkbokförda i Jämtlands län. Föreningar, klubbar eller enskilda personer är välkomna att ansöka/nominera kandidater till stipendierna.

Gör din ansökan eller nominering nu

Ansökan ska vara oss tillhanda senast den 15 februari 2020.

Nominera eller ansök om stipendiet

Stipendiater utses i ett samarbete mellan JH Idrottsförbund och Länsförsäkringar Jämtland och stipendieutdelning sker under våren i samband med vår bolagsstämma.

Profilbild för Angela Murén

Angela Murén

Vd-assistent och styrelsens sekreterare

Årets idrottstalanger 2018

Oliwer Magnusson, friskiing

Juryns motivering:
Under 2018 tog Oliwer en ordinarie plats i det svenska freeskiinglandslaget i slopestyle och Big Air. Oliwer representerade Sverige i OS i Peyongchang och har även mästerskapsmedaljer från JVM med ett guld från 2018 som främsta placering. Han har även visat goda framgångar i Världscupen där han håller hög nivå i både slopestyle och big air.

Emelie Nyman Wänseth, friidrott

Juryns motivering:
Har radat upp resultat år efter år och 2018 tog hon bland annat två SM silver i tresteg (inomhus och utomhus), två JSM guld i tresteg (inomhus och utomhus) och blev nordisk U23 mästare i tresteg. Även om Emelie har haft sina främsta resultat i just tresteget så är det mångkamp som hon valt att satsa på. För att klara av en satsning där man tävlar i sju olika grenar så krävs det en seriös satsning där man lägger ner all sin tid på att förbättras, en utmaning Emelie är fast besluten att ta sig an!