Idrottstalangstipendium

Oliwer Magnusson och Emelie Nyman Wänseth, stipendiater 2018

Idrottstalangstipendium

Sedan 1974 har drygt 80 idrottstalangstipendier delats ut av Länsförsäkringar Jämtland. Vi är givetvis väldigt stolta över den här utmärkelsen men framförallt är vi stolta över att vi har förmånen att få vara ett lokalt företag i ett län där det finns så många duktiga ungdomar inom idrotten.

Stipendierna som årligen delas ut av Länsförsäkringar Jämtland har en lång och anrik historia. Ända sedan 1974 har stipendier delats ut till idrottstalanger och ungdomsledare. Kriterierna för idrottstalangstipendiet är att det ska vara en tjej och en kille som under föregående år presterat resultat på god nationell nivå, för förening ansluten till Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund.

Vd Tomas Eriksson är stolt över att Länsförsäkringar Jämtland delat ut stipendiet i mer än 40 år.

- Det är många av våra idrottstalangstipendiater genom åren faktiskt blivit världsstjärnor. Några av dem är Kajsa Kling, Ida Ingemarsdotter, Anna Carin Zidek, Anna Ottosson Blixth, Thomas Wassberg, Torgny Mogren och Ulf Dahlén.

I listan återfinns med andra ord idrottare som under sin karriär kammat hem internationella mästerskapsmedaljer. Den senaste i raden av framgångsrika stipendiater är Karl Forsman som simmade hem ett OS-guld i Paralympics i Rio 2016.

Stipendiaterna utses i ett samarbete med JH Idrottsförbund, och de ser mycket positivt på samarbetet.

- Det är verkligen bra och roligt att Länsförsäkringar Jämtland delar ut dessa stipendier som uppmärksammar och stöttar våra duktiga idrottstalanger, säger Per-Erik "Peken" Rönnestrand.

Ansök om Idrottstalangstipendiet

Vi delar ut två stipendier på 10 000 kronor vardera till två idrottstalanger – en tjej och en kille – som under året presterat resultat på god nationell nivå och tillhört en förening som är ansluten till JH Idrottsförbund. Föreningar, klubbar eller enskilda personer är välkomna att ansöka/nominera kandidater till stipendierna.

Vi delar ut två stipendier på 10 000 kronor vardera till två idrottstalanger – en tjej och en kille – som under 2019 presterat resultat på god nationell nivå och tillhört en förening som är ansluten till JH Idrottsförbund. Stipendiaterna ska vara födda 1999 eller senare och vara folkbokförda i Jämtlands län. Föreningar, klubbar eller enskilda personer är välkomna att ansöka/nominera kandidater till stipendierna.

Gör din ansökan eller nominering nu

Ansökan ska vara oss tillhanda senast den 15 februari 2020.

Nominera eller ansök om stipendiet

Stipendiater utses i ett samarbete mellan JH Idrottsförbund och Länsförsäkringar Jämtland och stipendieutdelning sker under våren i samband med vår bolagsstämma.

Profilbild för Angela Murén

Angela Murén

Vd-assistent och styrelsens sekreterare