Ung Växtkraft i Jämtlands län

Med utmärkelsen Ung Växtkraft i Jämtlands län vill vi stödja och uppmuntra unga, duktiga och drivna entreprenörer som med sina företag håller vår landsbygd levande. På landsbygden utvecklas idéer, metoder och produkter som gör det möjligt för alla i länet att leva, äta och bo mer hållbart.

Om utmärkelsen

Alla kan föreslå kandidater, dig själv eller andra och utmärkelsen är öppen för alla som arbetar inom de gröna näringarna. Den nominerade får fylla max 36 år under 2023.

Utmärkelsen delas ut av Länsförsäkringar Jämtland, LRF Ungdomen och LRF i syfte att uppmärksamma och uppmuntra unga entreprenörer som driver och utvecklar sina verksamheter i Jämtlands län.

Nominera till Ung Växtkraft


Vem kan få utmärkelsen?

  • Utmärkelsen tilldelas en person, dvs inte ett företag, ideella eller offentligt finansierade verksamheter. 
  • Personen ska ha sin verksamhet i Jämtlands län. 
  • Personen ska vara medlem i LRF Ungdomen.
  • Personen ska fylla max 36 år under 2023.
  • Alla kan föreslå kandidater, sig själv eller andra och utmärkelsen är öppen för alla i de gröna näringarna. 
  • Kandidater kan föreslås obegränsat antal gånger. 
  • Juryn består av representanter från Länsförsäkringar Jämtland, LRF Ungdomen och LRF.

Vad innebär utmärkelsen?

  • Först och främst uppmärksammas och tilldelas personen utmärkelsen Ung Växtkraft 2023. 
  • Den person som tilldelas Ung Växtkraft 2023 tilldelas en prischeck på 10 000 kronor och ska användas av personen för att fortsätta utvecklingen på inslagen väg.

Vinnare Ung Växtkraft 2022, Billy Nord

Vinnare-2022---SoMe.jpg

Från leriga gummistövlar i Grötom, Offerdal till knytflugor i Stockholm på Berns salonger. Billy har företagandet i blodet, med en fot i textilbranschen genom sin morfar Jonas Lundhag, grundare till Lundhags. Billy Nord är mångfacetterad, han kombinerar många olika yrkesroller, nämligen bonde och textildesigner.


Genom sin utbildning som produktutvecklare inom textil med entreprenörsinriktning har han lyckas överföra tankesättet från sin utbildning även till sitt jordbruksföretag inom ekologisk dikoproduktion. Hållbarhet är ett ledord för Billy i sin företagsamhet i hela produktionen vare sig det gäller djurhållning eller textilproduktion. Med sitt visionära tankesätt och
drivkraft ligger Billy i framkant inom sitt företagande.

Ett samarbete mellan: