Hyresrätt

Försäkringen för dig som hyr din bostad

Se pris och köp hemförsäkring

Försäkra din hyresrätt. Här kan du enkelt räkna ut vad din hemförsäkring kostar och köpa den direkt. Du kan också kontakta oss så hjälper vi till att hitta en lösning som passar dig och dina behov.

10 % rabatt på din hemförsäkring

Du får 10 procent rabatt på din hemförsäkring när du har ett hemlarm som är kopplat till en larmcentral. Smarta hemlarm skyddar mot inbrott, brand och vattenskador med konstant uppkoppling mot larmcentral som agerar inom 30 sekunder om något händer.

Läs mer om hemlarm
Informationen gäller för Länsförsäkringar Stockholm

Hus i solen

Länsförsäkringar försäkrar flest hem i Sverige

Välkommen du också!

Om hemförsäkring för hyresrätt

En försäkring för dig som hyr din bostad

Hemförsäkringen är basen i familjens ekonomiska skyddsnät och ger ett brett ekonomiskt skydd när du hyr din bostad. Du behöver en hemförsäkring även om du bara har en tillfällig bostad eller om du tror att dina saker inte har så högt värde.

Äger du huset du bor i är det en villahemförsäkring du ska ha och om du bor i en bostadsrätt ska du ha en bostadsrättsförsäkring.

Var och för vem gäller försäkringen?

Försäkringen gäller inom Norden, för dig och de i din familj som är folkbokförda på samma adress i Sverige och bor i samma bostad som du. Den gäller också som reseskydd i hela världen i 45 dagar.

Försäkringsbelopp

Vi har gjort det enklare för dig att försäkra ditt boende. I vår hemförsäkring är försäkringsbeloppet en miljon kronor. Därmed kan du känna dig trygg med att du är rätt försäkrad. Bara om det sammanlagda värdet av dina saker är värt mer måste du ange ett försäkringsbelopp.


Vad gäller hemförsäkringen för?

  • Egendomsskydd - om något skulle hända dina ägodelar 
  • Ansvarsskydd - om någon skulle kräva dig på skadestånd
  • Rättsskydd - om du hamnar i en tvist och behöver anlita advokat
  • Överfallsskydd - om du råkar ut för misshandel
  • Reseskydd - om något skulle hända dig eller dina ägodelar på resan
  • Identitetsskydd - om du råkar ut för en ID-stöld

Vad ingår i egendomsskyddet?

Egendomsskyddet i hemförsäkringen ersätter bland annat 

  • inbrott
  • bränder
  • vattenskador
  • skador på hushållsmaskiner och installationer

Tilläggsförsäkringar

Komplettera grundskyddet i din hemförsäkring

Försäkringen för ditt boende innehåller ett bra skydd för de allra flesta händelser men ibland kan du behöva förbättra skyddet ytterligare. Här hittar du våra tilläggsförsäkringar.

Allrisk angivna värdeföremål

Gäller vid skada eller förlust av specifika, särskilt dyrbara värdeföremål som klockor eller smycken, genom plötsliga och oförutsedda händelser.

Allrisk lösegendom

Skyddar ditt lösöre och dina värdehandlingar vid skador genom plötsliga och oförutsedda händelser av annat slag än vad som ersätts i grundförsäkringen.

Hobbyverksamhet

Gäller för de saker du använder eller tillverkar i din hobbyverksamhet. Som hobbyverksamhet räknas till exempel hemslöjd, trädgårdsodling, jakt eller fiske.

Olycksfall

Gäller för olycksfallsskador som inträffar under fritid eller arbetstid.

Samlingar, smycken och armbandsklockor

I hemförsäkringen är högsta ersättningsbelopp för smycken och armbandsklockor 200 000 kronor. Har du sådan egendom för högre värden måste du komplettera din hemförsäkring med den här tilläggsförsäkringen. Den gäller vid skada på eller förlust av smycken och armbandsklockor samt mynt-, sedel- och frimärkssamlingar i bostaden.

Förköpsinformation om Samlingar, smycken och armbandsklockor

Utökat reseskydd

Ger ett mer omfattande reseskydd än det som ingår i hemförsäkringen. Innehåller bland annat avbeställningsskydd och gäller i hela världen, för ett obegränsat antal resor under ett år för dig och din familj.


Villkor & förköpsinformation

Viktig information om hemförsäkring

Här hittar du bland annat villkor och förköpsinformation och annan information som det är viktigt att du läser. Spara gärna ner eller skriv ut den så har du den tillgänglig.


Är du redan kund?

Logga in för att se dina försäkringar

När du loggar in på Mina sidor får du en överblick över dina aktuella försäkringar. Du kan också enkelt hantera din ekonomi med full tillgång till alla dina banktjänster.

 

Anmäl skada

Otur kan drabba vem som helst. Har du råkat ut för skada eller drabbats av inbrott kan du anmäla det direkt på sajten. 

Mer om skadeanmälan