Tilläggsförsäkring MER
Tilläggsförsäkring MER

Tilläggsförsäkring MER

Med tilläggsförsäkringen MER får du ett extra skydd i din bilförsäkring.

  • Möjlighet att ha tillgång till en bil i alla lägen
  • Ersättning och sänkt självrisk vid krock med djur
  • Lägre självrisk om du råkar ut för skadegörelse på din bil

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser. Välj ditt bolag för att hamna rätt.

En trygghet för dig som snabbt måste ha hyrbil

Med tilläggsförsäkringen MER får du ett extra skydd i din bilförsäkring och en möjlighet att få tillgång till en bil i alla lägen. Dessutom får du lägre självrisk för skador som du kanske själv inte kan rå för.

Om du har en personbil eller en lätt lastbil som är minst halvförsäkrad hos oss och bilen inte är äldre än 15 år kan du köpa vår tilläggsförsäkring MER.

Känn dig extra trygg med MER-försäkringen

Med MER-försäkringen får du exempelvis ersättning för en hyrbil om något plötsligt händer med din egen bil så att den inte går att köra. Det gäller till exempel:

  • Om bilen går sönder
  • Om bilen blir stulen
  • Om du krockar med ett djur
  • Vid skadegörelse

Försäkringen gäller i Sverige, men även på resa i de flesta andra europeiska länder. MER-försäkringen är alltså en extra trygghet för dig även när du bilar utomlands. Om något händer med din bil när du är utomlands, ringer du Länsförsäkringar Skadejour, telefon +46 8 670 40 00.

Alltid möjlighet till bil

Vid sådana händelser betalar MER-försäkringen 75 procent av vad det kostar att ha en hyrbil och du får behålla hyrbilen under rimlig reparationstid, men inte mer än 60 dagar. Tänk på att försäkringen inte gäller när bilen är inlämnad för underhållsservice, reklamationsarbete eller liknande. Du betalar själv 25 procent av hyrbilskostnaden och står också för kostnaderna för självriskeliminering och andra extra kostnader som kan finnas i hyreskontraktet.

Välj mellan kontanter och hyrbil

Behöver du inte en hyrbil kan du i stället välja kontant ersättning. Då får du 150 kronor per dag som du till exempel kan använda på buss- eller taxiresor. Du kan också välja att växla mellan kontant ersättning och hyrbil. Exempelvis kan du ta ut kontant ersättning i fem dagar och sedan hyra en bil över en helg.

Lägre självrisk vid kollision med djur

Det finns ytterligare en finess med MER-försäkringen. Om du har krockat med ett djur så betalar försäkringen skadorna på bilen, även om du bara har en halvförsäkring. Din självrisk – det du själv måste betala – är 1 000 kronor.

Har du vagnskadeförsäkring eller vagnskadegaranti får du i första hand ersättning från dessa försäkringar, men med Tilläggsförsäkring MER får du en lägre självrisk. Självrisken är 1 000 kronor.

Lägre självrisk vid skadegörelse 

Försäkringen gäller även om någon vandaliserat bilen, alltså vid "uppsåtlig skadegörelse av tredje man".

Försäkringen betalar skadorna på bilen, även om du bara har en halvförsäkring. Din självrisk – det du själv måste betala – är 1 000 kronor. 

Har du vagnskadeförsäkring eller vagnskadegaranti får du i första hand ersättning från dessa försäkringar, men med Tilläggsförsäkring MER får du en lägre självrisk. Självrisken är 1 000 kronor.

Vid skada på ren, tam- eller husdjur ska anmälan göras till djurägaren eller, om denne inte kan anträffas, till polisen i samband med olyckan.

Vid kollision med älg, rådjur, hjort, vildsvin, björn, varg, järv, lo, utter, örn och mufflonfår, ska anmälan göras till polisen.

Intyg från djurägaren eller polisen ska skickas till oss tillsammans med skadeanmälan.