Länsförsäkringar Global Index

Länsförsäkringar Global Index är en global indexfond där du som sparare får möjlighet att investera globalt i olika branscher.

  • Låg förvaltningsavgift
  • Enkelt och bekvämt sparande
  • Bred riskspridning genom globala investeringar inom olika marknader

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser. Välj ditt bolag för att hamna rätt.

Fonden i korthet

Typ av fond Typ av fond
Global Indexfond Global Indexfond
Kategori Kategori
Global mix Global mix
Risknivå Risknivå
4 av 7 4 av 7
Rekommenderad sparhorisont Rekommenderad sparhorisont
Minst 5 år Minst 5 år
Årlig avgift Årlig avgift
0,20 % 0,20 %
Basvaluta Basvaluta
SEK SEK
Betyg Morningstar Betyg Morningstar
4 av 5 4 av 5
Sparande i fonder och aktier innebär alltid en risk

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder och aktier kan båda öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta beloppet.

Läs mer om riskerna

Om fonden Länsförsäkringar Global Index

Länsförsäkringar Global Index (tidigare Länsförsäkringar Global Indexnära) är en indexfond som placerar inom olika branscher globalt. Fondens syfte är att över tid ge en avkastning som så nära som möjligt överensstämmer med indexets avkastning. Länsförsäkringar Global Index är en fond som passar alla, oavsett om du är en erfaren investerare eller nybörjare inom fondsparande. Genom att investera i fonden får du som sparar i fonden en maximalt bred riskspridning mot internationella aktiemarknader och olika branscher.

Mer information om fonden

Så börjar du spara i Länsförsäkringar Global Index

Om du redan sparar i fonder eller aktier hos oss via ett ISK-konto eller fondkonto så köper du fonden via appen eller Mina sidor.

Behöver du hjälp med att börja fondspara i LF Global Index? Det kan kännas krångligt att komma igång med ett fondsparande. Vi går igenom hur du gör för att börja spara i fonder hos oss.