Fondkonto

Köp, sälj och håll koll på dina fonder. Om du redan är kund kan du enkelt öppna ett konto på Mina sidor.

Tydlig överblick
Köp och sälj direkt
Enkelt att använda

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.

Samla dina fonder på fondkontot

På vårt fondkonto samlar du dina fonder. Du kan enkelt köpa och sälja och hålla koll på dina fonder och få en bra överblick över dina fonder.

Fonder är ett bekvämt sätt att spara, du bestämmer själv placeringsinriktning, hur mycket och hur länge du vill spara. Och med vårt fondkonto har du koll på alla dina investeringar i fonder.

För att öppna ett fondkonto behöver du bli kund hos oss.Om du redan är kund hos oss kan du öppna ett fondkonto direkt när du loggat in på Mina sidor.

Bli bankkund

Det är enkelt

Tjänsten är enkel att använda och du kan köpa och sälja fonder direkt på Mina sidor eller i appen, från vårt breda utbud av både egna fonder och fonder från andra ledande förvaltare.

I vår fondkurslista kan du jämföra olika fonder och se hur de har presterat de senaste tre åren. 

Med månadssparande sprider du risken

Du kan välja mellan att göra engångsinsättningar i en fond eller att spara regelbundet. Ett bra sätt att minska riskerna i fondsparande är att månadsspara. På så sätt sprider du riskerna vid börsens upp- och nedgångar. Du kan spara små eller stora belopp.

Vad är en fond?

En fond kan beskrivas som en samling värdepapper, som aktier eller obligationer, som du äger tillsammans med andra andelsägare som sparar i fonden. En ansvarig fondförvaltare jobbar sedan med placeringar i fonden och har som målsättning att fonden ska gå så bra som möjligt. I en fond sätter du in och tar ut pengar på ett enkelt sätt. När du säljer, realiserar du en vinst eller förlust. 

Läs mer om hur du börjar spara i fonder

Sparande i fonder och aktier innebär alltid en risk

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder och aktier kan båda öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta beloppet.

Läs mer om riskerna