Illustration av Länsförsäkringar Fastighetsfond A
Illustration av Länsförsäkringar Fastighetsfond A

Länsförsäkringar Fastighetsfond A

Länsförsäkringar Fastighetsfond A är en förvaltad aktiefond som passar dig som vill investera i nordiska fastighetsmarknaden.

  • Inga köp- och säljavgifter
  • Exponering mot nordiska fastighetsmarknaden

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser. Välj ditt bolag för att hamna rätt.

Fonden i korthet

Typ av fond Typ av fond
Aktivt förvaltad aktiefond Aktivt förvaltad aktiefond
Kategori Kategori
Branschfond, fastighetsbolag övriga Branschfond, fastighetsbolag övriga
Risknivå Risknivå
5 av 7 5 av 7
Rekommenderad sparhorisont Rekommenderad sparhorisont
Minst 5 år Minst 5 år
Årlig avgift Årlig avgift
1,42 % 1,42 %
Basvaluta Basvaluta
SEK SEK
Sparande i fonder och aktier innebär alltid en risk

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder och aktier kan båda öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta beloppet.

Läs mer om riskerna

Om fonden Länsförsäkringar Fastighetsfond A

Länsförsäkringar Fastighetsfond A är en aktivt förvaltad aktiefond som riktar sig till dig som vill ta en viss risk. På bolagets riskskala placerar sig fonden på en 5:a av 7 möjliga, vilket innebär en högre risknivå. Fondens innehav består till mer än 85 procent i Sverige och övriga innehav i länder som Belgien, Nederländerna, Tyskland, Norge och Storbritannien. Historiskt sett har Länsförsäkringar Fastighetsfond A visat positiv utveckling, även om det finns perioder med negativa resultat. Fonden passar bäst för dig som har en längre sparhorisont och är beredd på eventuella kurssvängningar.

Mer information om fonden

Är du intresserad av fler fastighetsfonder?

Vill du investera i en bredare fastighetsfond kan vi rekommendera Länsförsäkringar Fastighet Europa som är en förvaltad aktiefond som inriktar sig på att investera i fastighetsbolag i Europa. Fonden kan även investera i europeiska projektutvecklingsbolag; bolag som utvecklar bostäder och/eller kommersiella fastigheter och byggbolag; bolag som uppför byggnader och/eller infrastruktur.

Så börjar du spara i Länsförsäkringar Fastighetsfond A

Om du redan sparar i fonder eller aktier hos oss via ett ISK-konto eller fondkonto så köper du fonden via appen eller Mina sidor.

Behöver du hjälp med att börja fondspara i LF Fastighetsfond A? Det kan kännas krångligt att komma igång med ett fondsparande. Vi går igenom hur du gör för att börja spara i fonder hos oss.

Minsta insättningsbelopp är 100 kronor oavsett om du vill lägga in en engångssumma eller månadsspara i fonden.