Reseförsäkring

Extra trygghet under resan

I din hemförsäkring ingår en reseförsäkring. Men i vissa fall kan du vilja ha ett mer omfattande skydd. Teckna utökat reseskydd så får du bland annat avbeställningsskydd och ersättning om du blir försenad.

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.

Om reseförsäkring

Allt om reseförsäkring på ett ställe

I din hemförsäkring ingår ett reseskydd som ger dig en bra grund när du och din familj är ute och reser i världen.  

Nedan berättar vi mer om vad som ingår i din hemförsäkring och vilka tillägg du kan behöva. Vi ger också råd och tips som kan vara bra inför din utlandsresa.

Trevlig resa!

Reseförsäkring

Reseskydd - ingår i din hemförsäkring

Grundskydd när du är på resa

Reseförsäkring

Har du en hemförsäkring hos oss så ingår det ett reseskydd för dig och din familj som täcker resor i hela världen i 45 dagar. Det gäller bland annat för akut sjukdom och olycksfall, resestartskydd, reseavbrott och hemresa vid katastrof. 

Utökat reseskydd- ingår din hemförsäkring

Extra trygghet under resan

Utökat reseskydd

Ett mer omfattande reseskydd ingår i din hemförsäkring automatiskt. Det består bland annat av avbeställningsskydd, ersättningsresa och bagageförsening. 

Råd vid resa

Allt du behöver veta inför och under resan

Råd vid resa kompass

Här hittar du praktiska tips inför din resa, allt om bilsemestern och hur du beställer resekort. Här finns också viktig information om var du kan vända dig om du drabbas av skada eller sjukdom i utlandet. 

Vid längre utlandsvistelse

Reseskydd för en längre tid

Längre utlandsvistelse

Vid en längre utlandsvistelse för exempelvis studier eller arbete räcker inte det skydd du har i din hemförsäkring. Här hittar du en försäkringslösning som är anpassad efter dina behov.


Är du redan kund?

Logga in för att se dina försäkringar

När du loggar in på Mina sidor får du en överblick över dina aktuella försäkringar. Du kan också enkelt hantera din ekonomi med full tillgång till alla dina banktjänster.

 

Anmäl skada

Har du råkat ut för skada eller drabbats av inbrott kan du anmäla det direkt. 

Mer om skadeanmälan


Råd och tips för att förebygga skador

Varje år inträffar tusentals skador i svenska hem. Många av dem hade kunnat undvikas med enkla förebyggande åtgärder. Du kan undvika skador och bekymmer genom att följa våra råd och tips. 

Även om försäkringar är till för att hjälpa till när olyckan redan är framme så innebär en brand eller en vattenskada förstås bekymmer för den som drabbas. Därför är varje skada som vi tillsammans kan undvika en framgång.

Förebygga skador