Hemförsäkring

En hemförsäkring för att skydda dig och dina saker

Kärleksfullt par
Här för länet. Här för dig.

Länsförsäkringar Kalmar län är ett bolag som ägs och styrs av sina kunder, lokalt här i länet. Det betyder att våra kunders bästa är vårt enda intresse och långsiktiga mål. Vi finns här för att göra våra kunders vardag enklare och tryggare, med bekväma banktjänster, trygga bostadsaffärer, nära rådgivning och bra försäkringsskydd. Men också genom att engagera oss på djupet i det samhälle vi och våra kunder lever och verkar i. Här för länet. Här för dig

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.

Val av hemförsäkring

Så här funkar din hemförsäkring

Hemförsäkringen är grunden för alla våra boendeförsäkringar och ger ett bra ekonomiskt grundskydd för hem och person. Vilken försäkring du ska välja beror i sin tur på hur du bor. Tilläggsförsäkringar är till för dig som vill maximera ditt skydd.

Villaförsäkring

Villaförsäkring

Med Villahemförsäkringen kombinerar du villaförsäkring och hemförsäkring. Den fungerar som en vanlig hemförsäkring, men gäller också för skador på själva huset och tomten det står på.

Bostadsrättsförsäkring

Bostadsrättsförsäkring

Hemförsäkring för dig som äger en bostadsrätt. Vår försäkring ger dig ett bra ekonomiskt skyddsnät. Bostadsrättsförsäkringen ger ett skydd för fast inredning, balkong med mera som du ansvarar för.

Hyresrättsförsäkring

Hyresrättsförsäkring

Hemförsäkring för dig som hyr din bostad. Vår försäkring ger dig ett bra ekonomiskt skyddsnät och reseskydd i hela världen i upp till 45 dagar.

Fritidshusförsäkring

Försäkra ditt lantställe

Fritidshusförsäkringen ger din sommarstuga eller lantställe ett brett skydd för skador, olyckor och stölder på ditt hus/fastighet. 

Gårdsförsäkring

Gårdsförsäkringen vänder sig till dig som har lantbruk eller hästverksamhet i en liten skala. 

Student

Studentförsäkring

Försäkring för dig som flyttat hemifrån för att studera


Om något händer dina saker

Det här gäller

Allt som du har i ditt hem som är flyttbart, som till exempel din tv, möbler, kläder, konst och personliga saker, kallas för lösöre. Om olyckan är framme är det viktigt att du har en försäkring som täcker även detta.

Därför är det viktigt att du gör en uppskattning av hur mycket dina ägodelar är värda och beloppet ska motsvara allt som finns i hemmet. Glöm inte att då och då kontrollera att beloppet du angett stämmer, eller att uppdatera om du köpt nya saker eller blivit sambo.

OBS! Använd inte tabellen som enda beräkningsgrund, bara som en tumregel.

Exempel på beräkning av lösöre
Vardagsrum 170 000 kr
Kök 50 000 kr
Sovrum vuxna, exkl. kläder 35 000 kr
Sovrum barn och tonåringar, exkl. kläder 30 000 kr
Kläder för en vuxen 45 000 kr
Kläder för barn eller tonåring 30 000 kr
Källare/Vind 35 000 kr

Är du redan kund?

Logga in för att se dina försäkringar

När du loggar in på Mina sidor får du en överblick över dina aktuella försäkringar. Du kan också enkelt hantera din ekonomi med full tillgång till alla dina banktjänster.

 

Anmäl skada

Har du råkat ut för skada eller drabbats av inbrott kan du anmäla det direkt. 

Mer om skadeanmälanKunder berättar

nöjd kund

Otroligt smidigt med allt på ett ställe

"Att vara Förmånskund innebär att vi har en bra överblick och kontroll på allt som rör vår ekonomi och vårt boende. Vi får rabatter på våra försäkringar och får tips och råd om vilket som är det bästa försäkringsskyddet för mig och min familj. Är oturen framme finns alltid hjälpen nära. I appen har vi banken med oss hela tiden och kan snabbt uträtta ärenden och betala räkningar. Dessutom har vi en personlig bankrådgivare som är fantastisk." Kajsa, Kalmar

Bli Förmånskund du också