Hemförsäkring

En hemförsäkring för att skydda dig och dina saker

Vilken ära att Svenskt Kvalitetsindex (SKI) utsett oss till försäkringsbolaget med Sveriges nöjdaste kunder. Vi är kundägda och det betyder att vi alltid måste lyssna och förstå vad du behöver. Det kan vara det som gör att ni är nöjda med oss. Det kan också vara det att vi finns nära dig, och alltid redo att hjälpa till. Tack för förtroendet!

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.

Hur fungerar vår hemförsäkring?

Så här funkar din hemförsäkring

Traditionellt brukar en hemförsäkring vara uppbyggd genom en grundförsäkring (som dessutom ofta skiljer sig beroende på om du bor i en villa, hyresrätt eller bostadsrätt), som man sedan kan addera till valfria tilläggsförsäkringar. I vår hemförsäkring har vi bakat ihop vår grundförsäkring med de vanligaste tilläggen som du tidigare kunde komplettera med, och tilläggen finns med i din försäkring oavsett om du bor i villa, hyresrätt eller har en bostadsrätt.

De vanligaste tilläggen ingår

I hemförsäkringen ingår tilläggen "utökat reseskydd", "allrisk lösöre" och, om du har en villaförsäkring hos oss, även "allrisk byggnad". Vi vet att många kunder har saknat dessa tilläggsförsäkringar när en skada inträffat, och många gånger enbart beroende på missförstånd och att man trott att det ingått i hemförsäkringen. Det gör de nu.

Du slipper alltså fundera så mycket på vad som ingår, för med vår hemförsäkringen kan du känna dig trygg med att du alltid har bästa möjliga skydd, vad som än händer. Enklare att förstå och tryggare att leva med, helt enkelt.

Du kan läsa mer om dessa under respektive försäkring. Här nedan väljer du vilken boendeform du är intresserad av.

I vilka försäkringar gäller detta?

De gemensamma villkoren gäller för villa-, hem,- bostadsrätts- samt studentförsäkring. För gårdsförsäkring och fritidshusförsäkringen gäller dock särskilda villkor. 

Och du, glöm inte dig själv!

Många tror att olycksfallsförsäkring ingår i hemförsäkringen. Så är det inte. Alla i din familj behöver en egen försäkring; du själv, din sambo, dina barn. Om du är osäker på vad just du behöver kan du läsa mer om våra personförsäkringar här!


Villaförsäkring

Villaförsäkring

Med Villahemförsäkringen kombinerar du villaförsäkring och hemförsäkring. Den fungerar som en vanlig hemförsäkring, men gäller också för skador på själva huset och tomten det står på.

Bostadsrättsförsäkring

Bostadsrättsförsäkring

Hemförsäkring för dig som äger en bostadsrätt. Vår försäkring ger dig ett bra ekonomiskt skyddsnät. Bostadsrättsförsäkringen ger ett skydd för fast inredning, balkong med mera som du ansvarar för.

Hyresrättsförsäkring

Hyresrättsförsäkring

Hemförsäkring för dig som hyr din bostad. Vår försäkring ger dig ett bra ekonomiskt skyddsnät och reseskydd i hela världen i upp till 45 dagar.

Fritidshusförsäkring

Försäkra ditt lantställe

Fritidshusförsäkringen ger din sommarstuga eller lantställe ett brett skydd för skador, olyckor och stölder på ditt hus/fastighet. 

Gårdsförsäkring

Gårdsförsäkringen vänder sig till dig som har lantbruk eller hästverksamhet i en liten skala. 

Student

Studentförsäkring

Försäkring för dig som flyttat hemifrån för att studera.


Om något händer dina saker

Det här gäller

Allt som du har i ditt hem som är flyttbart, som till exempel din tv, möbler, kläder, konst och personliga saker, kallas för lösöre. Om olyckan är framme är det viktigt att du har en försäkring som täcker även detta.

Därför är det viktigt att du gör en uppskattning av hur mycket dina ägodelar är värda och beloppet ska motsvara allt som finns i hemmet. Glöm inte att då och då kontrollera att beloppet du angett stämmer, eller att uppdatera om du köpt nya saker eller blivit sambo.

OBS! Använd inte tabellen som enda beräkningsgrund, bara som en tumregel.

Exempel på beräkning av lösöre
Vardagsrum 170 000 kr
Kök 50 000 kr
Sovrum vuxna, exkl. kläder 35 000 kr
Sovrum barn och tonåringar, exkl. kläder 30 000 kr
Kläder för en vuxen 45 000 kr
Kläder för barn eller tonåring 30 000 kr
Källare/Vind 35 000 kr

Är du redan kund?

Logga in för att se dina försäkringar

När du loggar in på Mina sidor får du en överblick över dina aktuella försäkringar. Du kan också enkelt hantera din ekonomi med full tillgång till alla dina banktjänster.

 

Anmäl skada

Har du råkat ut för skada eller drabbats av inbrott kan du anmäla det direkt. 

Mer om skadeanmälan