Helkund

Trygghet samlad på ett ställe

Det är både tryggt och enkelt att ha hela sin ekonomi samlad på samma ställe och dessutom är det lönsamt. Låt oss ta hand om din trygghet.

Bästa lösningen för dig

Tillsammans diskuterar vi dina behov så att du känner dig trygg i att du får den bästa lösningen för just dig. Kontakta oss så hjälper vi dig att bli Helkund.

Spara pengar till annat, och förenkla dig vardag!

Ju mer du samlar hos oss, desto mer tjänar du – och förenklar din vardag! Grunden är att du har din boendeförsäkring hos oss och att du har vår bank som din huvudbank. Dessutom behöver du ha ett eget sparande på minst 500 kronor per månad (fond, ISK, Sparkonto eller Gävleborgskonto), eller ett eget samlat sparande på minst 200 000 kronor.

  • 20% rabatt på försäkringar
  • Förenkla dig vardag
  • Bli en större del av ett kundägt bolag

Så mycket sparar du som Helkund

Du som är helkund får i teorin var femte år premiefritt. För den som hellre vill räkna det i kronor innebär 20 % rabatt för vår exempelfamilj att de sparar 3 200 kronor per år.

I räkneexemplet har vi utgått från ett hushåll med fyra personer, två vuxna och två barn. De bor i en villa i Söderhamn, har en bil och ett fritidshus. Priset är beräknat per år.

  Utan bonus Helkund
Boendeförsäkring Villahem 4 500 kronor 3 600 kronor
Bilförsäkring 5 000 kronor 4 000 kronor
Barnförsäkring, barn 7 år 2 000 kronor 1 600 kronor
Barnförsäkring, barn 10 år 2 000 kronor 1 600 kronor
Fritidshus 2 500 kronor 2 000 kronor
Total kostnad 16 000 kronor 12 800 kronor

 

Visste du att andra i ditt hushåll också får förmåner?

Om du är Helkund får alla personer i ditt hushåll 20 procent rabatt på sina sak- och personförsäkringar. Det är helt enkelt bra för hela familjen.

Knapp_Bli-helkund.png

Våra villkor

Uppdaterade villkor från 2019-04-30.

Helkund

Om du har boendeförsäkring (försäkringstagare eller medförsäkrad), personbilsförsäkring, din vardagsekonomi [1] och eget månadssparande [2] eller ett eget samlat sparande [3] så blir du Helkund och får 20 procent rabatt på dina och hushållsmedlemmarnas sak- och fordonsförsäkringar.

Försäkringar som rabatteras som helkund

De försäkringar du får kundbonus på om de är tecknade av dig eller någon annan hushållsmedlem, är: Hem, hem- och bostadsrätt, villa och villahem (även för villahem i din lantbruksförsäkring), fritidshus, personbil, lätt lastbil, moped, motorcykel, snöskoter, husvagn, husbil, släpvagn och olycksfall [4].

För att kunna tillgodogöra sig kundbonus gäller att:

  • Du bor och är folkbokförd i Gävleborg.
  • Du har ditt permanentboende försäkrat i Länsförsäkringar Gävleborg.
  • Kundbonus dras av från priset på varje försäkring och gäller för ett försäkringsår i taget, dvs. från det datum försäkringen börjar gälla till årsförfallodag. Ingen korrigering av rabatter görs retroaktivt.
  • Kundbonus gäller endast privatkunder.

[1] Med huvudbank menar vi att huvuddelen av privatekonomin hanteras via vår bank (Länsförsäkringar Bank AB), dvs. du har aktivt privatkonto för lön, ditt sparande, använder Mina sidor (internetbank)/mobilappen samt har ett aktivt bankkort (Visa).

[2] Sammanlagt månadssparande på minst 500 kronor på Gävleborgskonto eller ISK (investeringssparkonto) hos Länsförsäkringar Bank, alternativt fondsparande hos Länsförsäkringar Fondförvaltning AB.

[3] Sammanlagt eget sparat kapital om minst 200 000 kronor i fonder, ISK, aktiedepå, pensionssparande, fasträntekonto, kapitalförsäkringar samt sparkonton hos Länsförsäkringar Bank AB.

[4] Som olycksfallsförsäkring menar vi alla olycksfallsförsäkringar hos Länsförsäkringar Gävleborg utom gravidförsäkring.