Helkund. Vårt bästa erbjudande!

När du vill ha pengar över till annat.

Det är både tryggt och bekvämt att ha hela sin ekonomi samlad på samma ställe, både bank och försäkring, och dessutom ofta väldigt lönsamt. Det innebär att du inte bara gör det enklare för dig själv i vardagen, du sparar dessutom pengar som du kan använda till annat än utgifter.

20% är vår högsta rabattnivå!

Desto mer man har samlat hos oss, desto högre rabatt får man på sina sakförsäkringar (se Rabatterade försäkringar nedan). Den högsta rabatten vi erbjuder idag är 20%. De lägre rabattnivåerna ligger på 10% samt 5%.

Obs! Vårt helkundserbjudande vänder sig endast till privatpersoner.


Här nedan ser du vilka försäkringar som du får rabatt på om de är tecknade av dig eller någon annan i ditt hushåll.

 • Hemförsäkring
 • Hem- och bostadsrättsförsäkring
 • Villa- och villahemförsäkring (även för villahem i din lantbruksförsäkring)
 • Fritidshusförsäkring
 • Personbilsförsäkring
 • Lätt lastbilsförsäkring
 • Mopedförsäkring
 • Motorcykelförsäkring
 • Snöskoterförsäkring
 • Husvagnsförsäkring
 • Husbilsförsäkring
 • Släpvagnförsäkring
 • Olycksfallförsäkring. Som olycksfallsförsäkring menar vi alla olycksfallsförsäkringar hos Länsförsäkringar Gävleborg förutom gravidförsäkring.

OBS!
Rabatten dras av från priset på varje försäkring och gäller för ett försäkringsår i taget, dvs. från det datum försäkringen börjar gälla till årsförfallodag. Ingen korrigering av rabatter görs retroaktivt.

Villkor för att nå 20%

 1. ha ditt permanentboende försäkrat hos oss. Antingen äger du försäkringen, eller också är du medförsäkrad. Du behöver även vara folkbokförd i Gävleborg
 2. ha en personbilsförsäkring hos oss
 3. ha oss som din huvudsakliga bank (Se villkor)
 4. ha ett eget sparande på minst 500 kronor per månad, eller ett eget samlat sparande på minst 200 000 kronor hos oss (Se villkor)

 1. Huvudsaklig bank
  Med huvudsaklig bank menar vi att huvuddelen av privatekonomin hanteras via vår bank (Länsförsäkringar Bank AB). Dvs. du har aktivt privatkonto för lön, ditt sparande, använder Mina sidor (internetbank)/mobilappen samt har ett aktivt bankkort (Visa).
 2. Sammanlagt sparande
  Ett sammanlagt månadssparande på minst 500 kronor på Gävleborgskonto eller ISK (investeringssparkonto) hos Länsförsäkringar Bank, alternativt fondsparande hos Länsförsäkringar Fondförvaltning AB.
 3. Sammanlagt sparat kapital
  Sammanlagt eget sparat kapital om minst 200 000 kronor i fonder, ISK, aktiedepå, pensionssparande, fasträntekonto, kapitalförsäkringar samt sparkonton hos Länsförsäkringar Bank AB.

Räkneexempel

Du som är helkund får i teorin var femte år premiefritt. För den som hellre vill räkna det i kronor innebär 20 procent rabatt för vår exempelfamilj att de sparar 3 200 kronor per år.

I räkneexemplet har vi utgått från ett hushåll med fyra personer, två vuxna och två barn. De bor i en villa i Söderhamn, har en bil och ett fritidshus. Priset är beräknat per år.

  Utan bonus Helkund, 20%
Boendeförsäkring Villahem 4 500 kronor 3 600 kronor
Bilförsäkring 5 000 kronor 4 000 kronor
Barnförsäkring, barn 7 år 2 000 kronor 1 600 kronor
Barnförsäkring, barn 10 år 2 000 kronor 1 600 kronor
Fritidshus 2 500 kronor 2 000 kronor
Total kostnad 16 000 kronor 12 800 kronor

Länsförsäkringar Gävleborg