Säga upp/avsluta försäkringen

Som regel gäller din försäkring i ett år i taget. Det innebär att du kan säga upp din försäkring en gång om året, på försäkringens huvudförfallodag. Du kan självklart meddela oss innan förfallodatumet att du vill avsluta försäkringen på förfallodagen. Personförsäkringar kan du säga upp när du vill.

Kvinna med glasögon skriver på ett avtal.

Säga upp hemförsäkring

Din hemförsäkring förnyas per automatik för ytterligare ett år i taget om den inte har sagts upp från din eller vår sida. Om du vill avsluta din försäkring hos oss kan du göra det på försäkringens huvudförfallodag. Datumet hittar du i ditt försäkringsbrev, på Mina Sidor och i appen. Du kan självklart meddela oss innan huvudförfallodagen att du vill avsluta din försäkring vid huvudförfallodatumet.  

Om du säljer ditt boende och inte behöver en ny försäkring, avslutar vi din försäkring tidigare än huvudförfallodagen. Detta gäller även om du blir sambo och ni behåller din sambos försäkring. Kontakta oss, så hjälper vi dig.

Om du flyttar och vill ha kvar din hemförsäkring hos oss på Länsförsäkringar behöver du kontakta oss. Detta för att vi behöver göra ändringar i din försäkring så att den ska passa din nya boendeform.

Läs mer om hemförsäkring vid flytt

Säga upp bilförsäkring

Försäkringsavtalet gäller ett år i taget. Avtalet kan sägas upp på försäkringens huvudförfallodag. Datumet hittar du i ditt försäkringsbrev, på Mina sidor och i appen. Om du byter från oss på Länsförsäkringar till ett annat bolag hör du av dig till oss för att säga upp försäkringen. Du kan självklart informera oss innan huvudförfallodagen om att du vill säga upp avtalet.

Om du byter från ett annat försäkringsbolag till oss på Länsförsäkringar behöver du själv säga upp din försäkring. Kontakta ditt nuvarande bolag och meddela att du byter försäkringsbolag.

Om du säljer din bil avslutar vi din försäkring. Då behöver du inte kontakta oss, Transportstyrelsen meddelar oss att ett ägarbyte har skett på din bil och vi avslutar din försäkring. De pengar som blir över, betalar vi tillbaka till dig.

Säga upp personförsäkring

Personförsäkringar som livförsäkring, olycksfallsförsäkring och barnförsäkring kan du avsluta eller byta närsomhelst under avtalstiden. Om du vill byta försäkringsbolag rekommenderar vi att vänta med din uppsägning, tills det nya bolaget godkänt din ansökan.

Om du vill avsluta en försäkring behöver du kontakta oss.