Illustration av en kvinnlig student med cykel, resväska, tv-spel och kurslitteratur, allt försäkrat med studentförsäkringen.
Illustration av en kvinnlig student med cykel, resväska, tv-spel och kurslitteratur, allt försäkrat med studentförsäkringen.

Student & ungdom

Hemförsäkring för dig som är mellan 18-29 år

 • Lika bra som en vanlig hemförsäkring, fast billigare
 • 45 dagars reseskydd, skydd vid ID-stöld och elektronikförsäkring
 • Vi finns nära dig om det händer något
Köp försäkring
Vi kan komma att kontakta dig för att hjälpa dig vidare.

Just nu upp till 15 % rabatt på hemförsäkringen

Gäller när du köper din hemförsäkring här på hemsidan. 10 % webbrabatt + 5 % samlingsrabatt för bil och boende. Läs mer om samlingsrabatten

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser. Välj ditt bolag för att hamna rätt.

Vad ingår i hyresrättsförsäkringen?

Innehåll
Hyresrättsförsäkring

Om något skulle hända dina saker. Egendomsskyddet ersätter bland annat:

 • Inbrott
 • Bränder
 • Vattenskador

Om någon skulle kräva dig på skadestånd.

Om du hamnar i en rättstvist och behöver anlita advokat.

Om du råkar ut för misshandel.

Om något skulle hända dig eller dina saker på resan.

Läs mer om reseskydd

Om du råkar ut för en identitetsstöld.

Läs mer om ID-skydd

Om dina saker skadas på grund av en plötslig och oförutsedd händelse.

Tryggt och enkelt för dig som är ung eller studerar

Ska du flytta hemifrån, kanske för att studera, behöver du en egen försäkring för ditt hem och dina saker, eftersom dina föräldrars hemförsäkring inte längre gäller för dig. Vår hemförsäkring hjälper dig till exempel om något händer dina saker eller om du råkar ut för en ID-stöld. Reseskydd ingår också i 45 dagar.

Studentförsäkring - för en trygg och enkel vardag

Erbjudande till dig som är mellan 18-29 år

Du får en hemförsäkring som är precis lika bra som vår ordinarie hemförsäkring, men som är några hundralappar billigare. Vårt erbjudande vänder sig till dig som är ung eller som studerar och är i åldern 18-29 år. Du får bland annat:

 • Allrisk för lösegendom
 • Skydd vid ID-stöld
 • Elektronikförsäkring
 • Reseskydd i hela världen i 45 dagar

Komplettera grundskyddet i din hemförsäkring

Försäkringen för ditt boende innehåller ett bra skydd för de allra flesta händelser men ibland kan du behöva förbättra skyddet ytterligare. Här hittar du våra tilläggsförsäkringar.

Ger ett mer omfattande reseskydd än det som ingår i hemförsäkringen. Innehåller bland annat avbeställningsskydd och gäller i hela världen, för ett obegränsat antal resor under ett år för dig och din familj.

När gäller allriskförsäkringen?

Allrisken skyddar dig och ger ersättning när oturen är framme. Kortfattat kan man säga att den ersätter skador som inträffat genom en plötslig och oförutsedd händelse. Om du till exempel:

 • tappar mobilen i marken så att den går sönder
 • råkar sätta dig på dina glasögon
 • spiller kaffe över din laptop

Den täcker dina saker, upp till 100 000 kronor, och värdehandlingar upp till 10 000 kronor. En värdehandling är till exempel en biljett eller presentkort. Försäkringen gäller även utomlands under resans första 45 dagar.

I våra hemförsäkringar för hyresrätt och bostadsrätt gäller allriskförsäkringen för dina saker och värdehandlingar. I villahemförsäkringen omfattas även huset och tomten.

Är du osäker på vilken hemförsäkring du behöver? Jämför hemförsäkring och hitta den som är rätt för dig och ditt boende.

cyklist i stadstrafik

Cykelförsäkring ingår i studentförsäkringen

Med hemförsäkring hos oss är också din cykel försäkrad för stöld och skadegörelse, utan att du behöver göra något särskilt tillägg.

Läs mer

Vanliga frågor och svar om hemförsäkring för student