Ungdom

En trygg start

Försäkringen för dig som är ung med eget boende

Med Ung Hem får du ett bra skydd med en försäkring som är lätt att förstå sig på.

Hemförsäkring 70 kr per månad

Försäkringen är ett skydd för dina saker till exempel mobil, dator, kläder eller skidutrustning. Den hjälper dig om du exempelvis blir bestulen på något, om du tappar din mobil i golvet, om du råkar orsaka en vattenskada i bostaden du hyr eller om du utsätts för överfall.

  • Försäkrar ditt hem och dina saker
  • Reseskydd utan självrisk
  • Otursförsäkring, drulle, ersätter plötsliga skador

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.

Om ungdomsförsäkring

När du flyttar hemifrån

När du flyttar hemifrån är det viktigt att du har en hemförsäkring. Det ger dig ett grundskydd för ditt hem och dina saker. Du får även en reseförsäkring som gäller i hela världen i 45 dagar. 

Ung Hem – för dig mellan 16 och 30 år

Är du 16-30 år och bor i egen lägenhet, i andra hand, inneboende eller i korridor? Ung Hem passar perfekt oavsett om du är student, jobbar eller funderar över nästa steg i ditt liv.

Med Ung Hem får du ett bra skydd med en försäkring som är lätt att förstå sig på. Försäkringen är ett skydd för dina saker till exempel mobil, dator, kläder eller skidutrustning. Den hjälper dig om du exempelvis blir bestulen på något, om du tappar din mobil i golvet, om du råkar orsaka en vattenskada i bostaden du hyr eller om du utsätts för överfall.

Försäkringen Ung Hem innehåller:

  • Hemförsäkring – försäkrar dina saker till fullvärde och ger dig reseskydd, ansvarsskydd (skydd om du krävs på skadestånd för att du råkar skada någon eller någons egendom), rättsskydd (advokat- och rättegångskostnader vid vissa tvister) och överfallsskydd.
  • Allrisk/otursförsäkring – ersätter plötsliga skador som du själv orsakat på dina egna saker, till exempel om du tappar din mobil eller dator i golvet. Den högsta ersättning du kan få är 100 000 kronor.
  • Bättre reseskydd – utökat reseskydd som ger dig en bättre reseförsäkring. Här ingår bland annat avbeställningsskydd, möjlighet att få ny resa om du blir sjuk mer än halva restiden och ersättning om ditt bagage blir försenat. Gäller utan självrisk och för alla resor du gör under året.

Skräddarsy din försäkring enkelt genom att plussa på

Försäkringen passar lika bra om du bor i en hyreslägenhet, i andra hand eller tillsammans med kompisar. Ung Hem försäkrar dina saker och resten skräddarsyr du efter ditt liv och dina behov genom att "plussa på".

Olycksfall

Från 48 kr per månad

Förutom dina saker, är det viktigt att skydda dig själv. Olycksfallsförsäkringen hjälper dig till exempel om du slår ut en tand, bryter benet eller skadar dig i skidbacken. Du får också en större ersättningssumma om du efter en olycka drabbas av skador som går över eller blir permanenta och som ger "invaliditet". Då kan du få ersättning för att du inte kan använda kroppen fullt ut och du kan också få ersättning för att du kanske inte längre kan arbeta så som innan olyckan. Du ansöker om olycksfallsförsäkring genom att fylla i en hälsodeklaration, det vill säga svara på några frågor om din hälsa.

Förköpsinformation Olycksfallsförsäkring


Bostadsrätt

25 kr per månad

Om du äger en lägenhet har du ett större ansvar för din bostad än om du hyr. Där behöver du ett skydd som täcker själva bostadsrätten. Bostadsrättstillägget ersätter skador bland annat vid en brand eller vattenskada. Du får hjälp med att återställa bostadsrätten till vad den var innan skadan inträffade.

Långresa

Ska du iväg på en resa och vara borta längre än 45 dagar? Då behöver du en reseförsäkring som förlänger reseförsäkringen som ingår i Ung Hem. Försäkringen ger dig det skydd du behöver om du exempelvis ska på en längre resa, göra en utlandstermin eller jobba utomlands. Den täcker bland annat stöld, olycksfall, sjukvård och rättshjälp under hela din resa. För att räkna ut vad försäkringen kostar behöver vi veta var du ska åka, vad du ska göra där och hur länge du ska vara borta.

Förköpsinformation Utökat reseskyddViktig information


Är du redan kund?

Logga in för att se dina försäkringar

När du loggar in på Mina sidor får du en överblick över dina aktuella försäkringar. Du kan också enkelt hantera din ekonomi med full tillgång till alla dina banktjänster.

 

Anmäl skada

Har du råkat ut för skada eller drabbats av inbrott kan du anmäla det direkt. 

Mer om skadeanmälan