Hemförsäkring
Hemförsäkring

Hemförsäkring

Välj försäkring efter hur du bor, fyll i postnummer och få prisförslag. Du beställer inget förrän du godkänt sammanställningen.

 • Vi försäkrar 2 av 3 boenden på Gotland
 • Reseskydd i 45 dagar
 • Vi finns nära om det händer något
Se pris

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser. Välj ditt bolag för att hamna rätt.

Vad är en hemförsäkring?

En hemförsäkring skyddar ditt hem, dig själv och dina saker när det oväntade händer och är ett bra ekonomiskt grundskydd. Vilken försäkring du ska välja beror på hur du bor. Tilläggsförsäkringar är till för dig som vill maximera ditt skydd.

Vilken hemförsäkring behöver du?

Villa eller radhus

Villahemförsäkringen fungerar som en vanlig hemförsäkring, men täcker också själva huset och tomten det står på.

Villaförsäkring

Bostadsrätt

En hemförsäkring för dig som äger din bostad. Försäkrar fast inredning, balkong och annat som du ansvarar för.

Bostadsrättsförsäkring

Hyresrätt

Försäkringen för dig som hyr din bostad. Skyddar ditt hem, dig själv och dina saker när det oväntade händer.

Hyresrättsförsäkring

Fritidshus

Försäkra din stuga eller lantställe. Försäkringen täcker både skador, stölder och olyckor – året om.

Fritidshusförsäkring

Gård

För dig som bedriver småskalig verksamhet inom jordbruk eller hästverksamhet, och skogsbruk i egen skog.

Gårdsförsäkring

Student

En prisvärd försäkring för dig som studerar på universitet, högskola eller folkhögskola och hyr eller äger din bostad.

Studentförsäkring

Upp till 20% rabatt på dina försäkringar

Samla tryggheten och få 5, 10 eller 20 procent rabatt på dina försäkringar. Som Guldkund väntar även flera förmåner. Om Guldkund

Måste man ha en hemförsäkring?

Det finns ingen lag på att du måste ha en hemförsäkring, men det är starkt rekommenderat, oavsett hur du bor. En hyresvärd kan kräva att du har en hemförsäkring för din hyresrätt, och banken kan kräva att din bostadsrätt eller villa är försäkrad.

Du behöver ha en hemförsäkring för att få ersättning vid till exempel en brand eller en vattenskada. Om du själv på grund av vårdslöshet orsakar en brand eller vattenskada som påverkar andras lägenheter eller fastigheter, kan du bli ersättningsskyldig. Ansvarsskyddet i hemförsäkringen täcker detta.

En hemförsäkring skyddar dessutom mycket mer än bara din bostad. Bland annat ingår reseskydd, överfallsskydd och rättsskydd.

Vad är pris på hemförsäkring?

Priset för en hemförsäkring är individuell och bestäms utifrån en rad faktorer, bland annat hur och var i landet du bor.

Faktorer som påverkar priset på din hemförsäkring är:

 • Din boendeform
 • Hur stort du bor
 • Var du bor
 • Vilken självrisk du väljer
 • Hur stort försäkringsbelopp du väljer
 • Eventuella tilläggsförsäkringar
  För att få en exakt kostnad för en hemförsäkring hos oss kan du fylla i dina uppgifter här.

Självrisk 

Vår självrisk är 1 200 kronor.

Tilläggsförsäkringar

En allriskförsäkring, eller drulleförsäkring som det också kallas, är en tilläggsförsäkring till alla våra hemförsäkringar. Den skyddar dina saker vid oförutsedda händelser som den vanliga hemförsäkringen inte täcker och är vår mest nyttjade försäkring.

Den ersätter dina saker upp till 100 000 kronor, och värdehandlingar (t.ex. en biljett eller presentkort) upp till 10 000 kronor.  Försäkringen gäller även utomlands under resans första 45 dagar.

Här kan du läsa mer om allriskförsäkring

Med tilläggsförsäkringen Utökat reseskydd får du ett mer omfattande skydd än det som ingår i hemförsäkringen. Bland annat avbeställningsskydd och ersättning om du blir försenad på resan. Skulle du bli sjuk och inlagd på sjukhus under mer än halva antalet resdagar, har du möjlighet till en ersättningsresa. Det utökade reseskyddet gäller i hela världen under resans första 45 dagar.

Läs mer om utökat reseskydd

Behöver du anmäla skada?

Har du fått en vattenskada, haft inbrott, eller har det hänt något annat som du behöver anmäla till oss? Det gör du enkelt här. Glöm inte att göra en polisanmälan om du blivit utsatt för brott.

Anmäl skada

Om något händer dina saker

Alla dina ägodelar som du har i ditt hem som är flyttbara, till exempel din tv, möbler, kläder, konst och personliga saker, kallas för lösöre. Om olyckan är framme ersätter vi lösöret.

Hos oss får alla med hem- eller villahemförsäkring en fullvärdesförsäkring på sitt lösöre. Det innebär att vi ersätter skador för upp till 1 miljon kronor och att du slipper komma ihåg att uppdatera ditt lösörebelopp om någon förändring sker. Däremot behöver du vid en skada kunna visa för oss att du ägt de ägodelar du vill ha ersättning för. Ett bra tips är att spara kvitton på dyra inköp och ta bilder i dina olika rum.

För dig med lösöre över värdet av 1 miljon lägger vi en beloppsförsäkring på allt över den summan.

Vanliga frågor och svar