Hemförsäkring student och ungdom

Hemförsäkringen för dig som är ung

Vi finns nära när det händer något
45 dagars reseskydd
Skydd vid ID-stöld

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.

När du flyttar hemifrån

När du flyttar hemifrån är det viktigt att du har en hemförsäkring. Det ger dig ett grundskydd för ditt hem och dina saker.

Du får även en reseförsäkring som gäller i hela världen i 45 dagar. Här kan du enkelt räkna ut vad din försäkring kostar och köpa den direkt. 

Köp försäkring

Ungdomsförsäkring – för dig mellan 16 och 30 år

Är du 16-30 år och bor i egen lägenhet, i andra hand, inneboende eller i korridor? Ungdomsförsäkring passar perfekt oavsett om du är student, jobbar eller funderar över nästa steg i ditt liv.

Med ungdomsförsäkringgen får du ett bra skydd med en försäkring som är lätt att förstå sig på. Försäkringen är ett skydd för dina saker till exempel mobil, dator, kläder eller skidutrustning. Den hjälper dig om du exempelvis blir bestulen på något, om du tappar din mobil i golvet, om du råkar orsaka en vattenskada i bostaden du hyr eller om du utsätts för överfall.

 

Ungdomsförsäkringen kostar 80 kronor i månaden och innehåller:

  • Hemförsäkring – försäkrar dina saker till fullvärde och ger dig reseskydd, ansvarsskydd (skydd om du krävs på skadestånd för att du råkar skada någon eller någons egendom), rättsskydd (advokat- och rättegångskostnader vid vissa tvister) och överfallsskydd.
  • Allriskförsäkring – ersätter plötsliga skador som du själv orsakat på dina egna saker, till exempel om du tappar din mobil eller dator i golvet. Den högsta ersättning du kan få är 100 000 kronor.
  • Bättre reseskydd – utökat reseskydd som ger dig en bättre reseförsäkring. Här ingår bland annat avbeställningsskydd, möjlighet att få ny resa om du blir sjuk mer än halva restiden och ersättning om ditt bagage blir försenat. Gäller utan självrisk och för alla resor du gör under året.

Bor du i bostadsrätt

Om du äger en lägenhet har du ett större ansvar för din bostad än om du hyr. Du behöver ett skydd som täcker själva bostadsrätten. Bostadsrättstillägget ersätter skador bland annat vid en brand eller vattenskada. Om olyckan skulle vara framme får du hjälp med att återställa bostadsrätten till vad den var innan skadan inträffade. Om du vill ha mer information kontakta oss. 

Om något händer dina saker

Alla dina ägodelar som du har i ditt hem som är flyttbara, till exempel din tv, möbler, kläder, konst och personliga saker, kallas för lösegendom. Om olyckan är framme och du till exempel drabbas av inbrott, är det viktigt att du gjort en uppskattning av hur mycket dina ägodelar är värda. Beloppet ska motsvara allt som finns i hemmet. Glöm inte att då och då kontrollera att beloppet du angett stämmer, eller att uppdatera om du köpt nya saker eller blivit sambo.

Vardagsrum 170 000 kr
Kök 50 000 kr
Sovrum vuxna, exkl. kläder 35 000 kr
Sovrum barn och tonåringar, exkl. kläder 30 000 kr
Kläder för en vuxen 45 000 kr
Kläder för barn eller tonåring 30 000 kr
Källare/Vind 35 000 kr