Hemförsäkring student och ungdom

Allt detta ingår från endast 57 kr/månad:

En hemförsäkring för din bostad
Allriskskydd för dina prylar
Reseförsäkring i 45 dagar

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.

Hemförsäkring för dig som tar steget ut på egna ben

När du flyttar hemifrån, kanske för att studera, är det viktigt att du har en egen hemförsäkring eftersom dina föräldrars hemförsäkring inte längre gäller för dig.

Vår hemförsäkring student och ungdom är för dig som är 16 till och med 29 år. I den ingår en hemförsäkring som skyddar både dig och ditt hem samt en "drulleförsäkring". Det vi kallar allrisk lösegendom.

Allt detta ingår från 57 kronor per månad:

  • Egendomsskydd (maxbelopp 200 000 kronor)
  • Ansvarsskydd
  • Överfallsskydd
  • Krisskydd
  • Rättsskydd
  • Reseskydd i 45 dagar
  • ID-skydd 

Äger du ditt boende? Kom ihåg att kolla upp om du även behöver teckna en bostadsrättsförsäkring. Planerar du att studera utomlands behöver du komplettera med en extra reseförsäkring.

Om något händer dina saker

Alla dina ägodelar som du har i ditt hem som är flyttbara, till exempel din tv, möbler, kläder, konst och personliga saker, kallas för lösöre. Om olyckan är framme och du till exempel drabbas av inbrott, är det viktigt att du gjort en uppskattning av hur mycket dina ägodelar är värda. Beloppet i vår hemförsäkring student och ungdom ersätter max 200 000 kronor.

Komplettera grundskyddet i din försäkring

Försäkringen för ditt boende innehåller ett bra skydd för de allra flesta händelser men ibland kan du behöva förbättra skyddet ytterligare. Här hittar du våra tilläggsförsäkringar. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Ger ett mer omfattande reseskydd än det som ingår i hemförsäkringen. Innehåller bland annat avbeställningsskydd och gäller i hela världen, för ett obegränsat antal resor under ett år för dig och din familj.

Trygghet vid olycksfall eller allvarlig sjukdom

Om vardagen skulle förändras på grund av allvarlig sjukdom eller skada, är det viktigt med ekonomisk trygghet. Det kan vår sjuk- och olycksfallsförsäkring hjälpa dig med.

Teckna vår sjuk- och olycksfallsförsäkring

Vardagsrum 170 000 kr
Kök 50 000 kr
Sovrum vuxna, exkl. kläder 35 000 kr
Sovrum barn och tonåringar, exkl. kläder 30 000 kr
Kläder för en vuxen 45 000 kr
Kläder för barn eller tonåring 30 000 kr
Källare/Vind 35 000 kr
cyklist i stadstrafik

Cykelförsäkring ingår

Med studentförsäkring hos oss är också din cykel försäkrad för stöld och skadegörelse, utan att du behöver göra något särskilt tillägg.

Läs mer