Länsförsäkringar skänker reflexvästar till alla förskolor och familjedaghem i Västernorrland

I en stor satsning för ökad trafiksäkerhet erbjuder Länsförsäkringar Västernorrland alla länets förskolor och familjedaghem att kostnadsfritt beställa reflexvästar.  

Mikael Bergström, vd för Länsförsäkringar Västernorrland
Mikael Bergström, vd för Länsförsäkringar Västernorrland

Länsförsäkringar Västernorrland har länge arbetat för ökad trafiksäkerhet. Nu sker en satsning genom att erbjuda alla länets förskolor och familjedaghem kostnadsfria reflexvästar att använda när de vistas med barnen i trafiken.  
– Som ett lokalt, kundägt bolag ger vi tillbaka till länet genom vårt samhällsengagemang och skadeförebyggande arbete. Ett sätt att öka tryggheten och trafiksäkerheten för barn är att använda reflexväst vilket förskolor är duktiga på. Därför vill vi hjälpa dem genom att erbjuda kostnadsfria reflexvästar. Alla länets förskolor och familjedaghem kan lägga sin beställning på vår webbplats, säger Mikael Bergström, vd för Länsförsäkringar Västernorrland.  

Trots gatubelysning sker de flesta olyckor med gående i tätbebyggda, upplysta områden. Att använda reflexer gör stor skillnad för synligheten. De senaste två åren har länet haft vägtrafikolyckor med gående där 78 personer skadats och 5 dödats, enligt statistik från NTF Västernorrland. 
– Det är oroväckande siffror och därför uppmanar vi alla att använda reflexer. Barn är extra utsatta och vi ser att många inte har reflexer när de rör sig kring övergångsställen och utanför skolor och förskolor där stor risk för olyckor finns. Utan reflexer syns du inte förrän en bil är 20–30 meter ifrån dig. Med reflex ser bilföraren dig redan på 125 meters avstånd, säger Mona-Lill Landström, verksamhetsledare på NTF Västernorrland. 

Mer information om storlek, färger och hur förskolor beställer reflexvästarna finns på Länsförsäkringar Västernorrlands webbplats

För mer information, kontakta gärna: 

Mikael Bergström 
Vd 
Länsförsäkringar Västernorrland 
Telefon: 0611-36 53 10, 070-684 86 53 
E-post: mikael.bergstrom@lfy.se

Eva-Lotta Persson 
Kommunikationschef / Pressansvarig 
Länsförsäkringar Västernorrland 
Telefon: 060-19 85 17   
E-post: eva-lotta.persson@lfy.se

Mona-Lill Landström 
Verksamhetsledare 
NTF Västernorrland 
Telefon: 070-369 87 56 
E-post: mona-lill.landstrom@ntf.se

Länsförsäkringar Västernorrland är ett av 23 lokalt förankrade och självständiga länsförsäkringsbolag. Vi erbjuder ett brett utbud av bank- och försäkringstjänster till privatpersoner och företag. I över 175 år har vi verkat i Västernorrland. Vi ägs av våra kunder och finns där de finns. Du hittar våra kontor i Härnösand, Sundsvall, Örnsköldsvik, Kramfors och Sollefteå. 

Lokal statistik och expertkommentarer:

Våra experter finns på plats på våra kontor i Sundsvall och Härnösand och kan bidra med lokal statistik samt kommentera aktuella händelser eller svara på frågor inom sina specialistområden. Vi har lokala experter inom privatekonomi, försäkring, pension, bostadsmarknaden, naturskador, trafikskador, brandskador, vattenskador och personskador. Kontakta våra experter direkt 

Se alla pressmeddelanden