Åsa Wallenberg blir ny vd för Länsförsäkringar Fondförvaltning

Åsa Wallenberg har rekryterats till vd för Länsförsäkringar Fondförvaltning. Hon efterträder Eva Gottfridsdotter Nilsson som går i pension.

Åsa Wallenberg
Foto: Fredrik Hjerling

Åsa kommer senast från rollen som vd för Storebrand Fonder och fondchef i Storebrand Assets Management. Hon har lång erfarenhet från kapitalmarknaden och den finansiella sektorn från en rad olika roller, bland annat SPP Pension och försäkring, Eniro och SEB. 

Åsa är också drivande i klimat- och hållbarhetsfrågor för den svenska finansbranschen. 

–  Vi är mycket stolta och glada över att Åsa har valt att komma till oss på Länsförsäkringar. Med sin breda erfarenhet inom fondverksamhet och sitt ledarskap är vi säkra på att Åsa kommer att fortsätta vidareutveckla vår fondförvaltning, som sedan många år är ledande på fondmarknaden, säger Sven Eggefalk, vd för Länsförsäkringar Bank. 

– Det känns otroligt roligt och spännande att påbörja en ny resa inom Länsförsäkringar. Jag ser fram emot att träffa alla nya kollegor och fortsätta utveckla Länsförsäkringars fina fondverksamhet, säger Åsa Wallenberg. 

Åsa kommer att tillträda rollen sommaren 2023.
 

Länk till Länsförsäkringars pressrum: https://www.lansforsakringar.se/privat/om-oss/press-media/
Länk till Länsförsäkringar på Twitter: https://twitter.com/forsakringar

För ytterligare information kontakta:
Länsförsäkringars pressjour, telefon 08–588 418 50, press@lansforsakringar.se

Länsförsäkringsgruppen består av 23 lokala och kundägda länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB. Genom sitt lokala länsförsäkringsbolag får kunderna ett helhetserbjudande inom bank, försäkring och pension. Genom Agria Djurförsäkring erbjuder vi djur- och grödaförsäkring, genom Länsförsäkringar Fastighetsförmedling helhetslösningar för en trygg bostadsaffär och genom Wasa Kredit finansieringstjänster som leasing, avbetalning och lån.

Se alla pressmeddelanden