Mathias Collén utsedd till vd för Länsförsäkringar AB

Mathias Collén har utsetts till vd för Länsförsäkringar AB och tillträder rollen idag den 13 december. Mathias efterträder Malin Rylander Leijon som varit tillförordnad vd för Länsförsäkringar AB sedan februari 2022.

Mathias Collén

– Vi i styrelsen är väldigt glada över rekryteringen av Mathias som vd för Länsförsäkringar AB. Han har en mycket bra bakgrund och erfarenhet som passar väl in i vår kravprofil på ny vd. Mathias står även för ett framåtsträvande och inkluderande ledarskap vilket vi anser är viktiga egenskaper för att framgångsrikt utveckla verksamheten, säger Maria Engholm, ordförande Länsförsäkringar AB och tillika ordförande i Dalarnas försäkringsbolag.

Mathias Collén är sedan 2020 vd för Länsförsäkringar Fondliv. Han upprätthåller rollen tills en tillförordnad vd för Länsförsäkringar Fondliv är utsedd i början av nästa år. 

– Jag är glad och tacksam att få förtroendet att leda Länsförsäkringar AB. Det är givande och utvecklande att få arbeta i en framgångsrik federation där allt vi gör går ut på att skapa trygghet och möjligheter för våra kunder, säger Mathias Collén, vd Länsförsäkringar AB.

För ytterligare information kontakta:
Länsförsäkringars presstjänst, telefon 08–588 418 50, press@lansforsakringar.se

 

Denna information är sådan som Länsförsäkringar Bank AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 13 december kl. 09.50 CET.

Dokument & länkar

Länsförsäkringsgruppen består av 23 lokala och kundägda länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB. Genom sitt lokala länsförsäkringsbolag får kunderna en helhet av bank- och försäkringstjänster. Genom Agria Djurförsäkring erbjuder vi djur- och grödaförsäkring, genom Länsförsäkringar Fastighetsförmedling helhetslösningar för en trygg bostadsaffär och genom Wasa Kredit finansieringstjänster som leasing, avbetalning och lån.

Se alla pressmeddelanden