Vinnaren framröstad i Länsförsäkringars tävling ”Årets ansvarsfulla fondprestation”

Fonden Enter Return vinner Årets ansvarsfulla fondprestation 2022. Det är resultatet när kunder och övriga besökare på Länsförsäkringars webbplats har röstat fram sin favorit i tävlingen ”Årets ansvarsfulla fondprestation” - denna gång med klimattema.

Gustaf Tegell, förvaltare av Enter Return på Enter Fonder
Foto: Länsförsäkringar

– Hållbarhet generellt och klimatfrågan i synnerhet ligger länsförsäkringsgruppen varmt om hjärtat. Därför är det roligt att vi genom hållbarhetstävlingen kan visa våra kunder hur deras investeringar kan bidra till ett mer klimatsmart samhälle. Vinnarfonden, men även övriga bidrag, är bra exempel på hur man som pensionssparare aktivt kan vara med och påverka och bidra till omställningen, säger Ricard Robbstål, vd Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän.

 

– Vi är både stolta och tacksamma att arbetet i Enter Return uppskattas och uppmärksammas. Fondens nya klimatstrategi hade inte varit möjlig utan samarbetet med fondens investerare som ger oss förtroendet att förvalta deras pengar. Vi har under det gångna året haft många givande dialoger med bolag som har behov av att låna pengar för att finansiera sin omställning, säger Gustaf Tegell, förvaltare av fonden Enter Return på Enter Fonder.

 

 

Om tävlingen

Bidragen i tävlingen kommer från fondbolag och fonder som finns i Länsförsäkringars utvalda fondutbud. De har bjudits in att skicka in ett bidrag där de får lyfta fram en valfri klimatrelaterad aktivitet eller investering de genomfört under året och vilken effekt den haft. Juryn som tog fram finalisterna har bland annat bedömt tydlighet, effekt och innovation. Röstningen ägde rum på Länsförsäkringars webbplats.

 

För ytterligare information kontakta:

Jim Rotsman, produktchef, Länsförsäkringar Fondliv, jim.rotsman@lansforsakringar.se

Länsförsäkringars pressjour, telefon 08-588 418 50, press@lansforsakringar.se

 

Länk till Länsförsäkringars pressrum: https://www.lansforsakringar.se/privat/om-oss/press-media/

Länk till Länsförsäkringar på Twitter: https://twitter.com/forsakringar

 

Dokument & länkar

Länsförsäkringsgruppen består av 23 lokala och kundägda länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB. Genom sitt lokala länsförsäkringsbolag får kunderna ett helhetserbjudande inom bank, försäkring och pension. Genom Agria Djurförsäkring erbjuder vi djur- och grödaförsäkring, genom Länsförsäkringar Fastighetsförmedling helhetslösningar för en trygg bostadsaffär och genom Wasa Kredit finansieringstjänster som leasing, avbetalning och lån.

Se alla pressmeddelanden