Laga stenskott eller annan glasskada

Har du fått en skada på ditt fordons vind-, bak- eller sidoruta från till exempel ett stenskott ska du vända dig direkt till en glasmästare eller verkstad. Vi hjälper dig hitta närmaste verkstad där du kan få hjälp. Du behöver inte anmäla skadan till oss.

Laga stenskott eller annan glasskada

Vi hjälper dig hitta närmaste glasmästare eller verkstad

Här hittar du alltid närmaste och mest kvalificerad glasmästare eller verkstad. Vänd dig sedan direkt till glasmästaren som kontrollerar att du har en gällande försäkring, informerar om självrisk och hjälper dig att fylla i en skadeanmälan på plats.

Vad täcker bilförsäkringen?

Är din bil minst halvförsäkrad så ersätts glasskador, till exempel stenskott.

Går rutan inte att laga och den måste bytas betalar du en självrisk på 1500 kronor. Om rutan går att reparera är självrisken lägre, kolla vad som gäller i ditt villkor eller försäkringsbrev.

Glasförsäkringen ersätter inte skador på panoramatak eller inbrottsskador.

Undvik att drabbas av stenskott

Alla kan drabbas av stenskott, särskilt på våren med smågrus på vägarna. Du kan själv minska risken att drabbas genom att hålla avståndet till bilen framför.

Fler tips att tänka på

Har du en Toyota eller Lexus märkesförsäkring? Se vad som gäller för Toyota bilförsäkring och Lexus bilförsäkring.

Om du råkar ut för stenskott

Tejpa rutan direkt så inget smuts kommer in. Använd till exempel ett stenskottsplåster. Laga rutan så fort som möjligt för att undvika att rutan spricker. 

Fördelar med att laga rutan

  • Du sparar pengar (du betalar alltid lägre självrisk om rutan går att laga).
  • Det går snabbt, ca 30 minuter
  • Det är bättre för miljön att laga ett stenskott istället för att byta hela rutan. Varje ruta som lagas istället för att bytas minskar utsläppen med 44 kg CO2e (beräkningen inkluderar tillverkning, transport och montering).