Student

En skräddarsydd hemförsäkring som ger dig som studerar ett riktigt bra skydd för ditt hem, dina saker och dig själv där allriskförsäkring (drulle) ingår och självrisken är låg.

 • Allrisk "drulle" ingår
 • Reseskydd och skydd vid IT-stöld
 • Endast 90 kronor/månad

Skydda dig och dina saker

Teckna en skräddarsydd hemförsäkring som ger dig som studerar ett riktigt bra skydd

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser. Välj ditt bolag för att hamna rätt.

En trygg och enkel hemförsäkring för dig som studerar

Även om du är student med studentekonomi och kanske varken bor så stort eller har så mycket saker vill vi att du ska kunna ta del av den trygghet som du får med en hemförsäkring.

Därför har vi tagit fram ett riktigt bra hemförsäkringserbjudande till dig som studerar. Till vår hjälp tog vi våra egna experter, de studenter som arbetar extra på vårt kundcenter.

Resultatet är en skräddarsydd hemförsäkring som ger dig som studerar ett riktigt bra skydd för ditt hem, dina saker och dig själv där allriskförsäkring (drulle) ingår och självrisken är låg.

Information in English

Hemförsäkringens skydd

Det kan vara svårt att veta vilket typ av skydd man behöver, hemförsäkringen utgör därför ett paket av flera skydd så att du kan känna dig trygg.

 • Egendomsskydd – skyddar om någonting skulle hända dina saker och ägodelar
 • Ansvarsskydd – ett skydd om någon skulle kräva dig på skadestånd
 • Rättsskydd – om du skulle hamna i en tvist och behöver anlita advokat
 • Överfallsskydd – om du råkar ut för misshandel
 • Reseskydd – skyddar om någonting skulle hända dig eller dina saker under resa

Allriskförsäkring för dina saker

Utöver det skydd som du får i hemförsäkringen ingår även tillägget allriskförsäkring för lösegendom automatiskt i studentförsäkringen. Med den har dina saker ett extra skydd som gäller vid plötsliga och oförutsedda händelser, till exempel om du spiller kaffe över datorn. Allriskförsäkringen är den försäkring som ibland kallas för drulleförsäkring.

Enkelt, tryggt och till ett bra pris

För 90 kronor i månaden får du som student en försäkringslösning som är utformad efter dina behov.

När du tecknar studentförsäkringen har du samma skydd som om du tecknar en vanlig hemförsäkring för hyresrätt. Dessutom ingår det en allriskförsäkring för lösegendom, alltså dina saker. Du har även en lägre grundsjälvrisk än i vår ordinarie hemförsäkring.

Du som bor i en bostadsrätt måste lägga till vår bostadsrättsförsäkring.

Betalning

Studentförsäkringen kostar 90 kronor per månad med autogiro. Du kan också betala med faktura per helår eller halvår. Om du väljer att betala med faktura per halvår tillkommer en extra faktureringskostnad.

För dig som bor i en bostadsrätt tillkommer även priset för bostadsrättsförsäkringen.

Låg självrisk

Självrisken är den del av skadekostnaden som du själv betalar när du får ersättning för en skada från försäkringen. I studentförsäkringen har du en grundsjälvrisk på 1 400 kronor.

För vissa skadetyper och föremål gäller en annan självrisk än grundsjälvrisken, precis som i vår vanliga hemförsäkring. Mer information om detta hittar du i broschyren med förköpsinformation samt i det försäkringsbrev som du får när du tecknat försäkringen.

Vem kan köpa en studentförsäkring?

Försäkringen vänder sig till dig som är 18-29 år, studerar på universitet, högskola eller folkhögskola och hyr eller äger din bostad. Du kan teckna den oavsett om du bor i lägenhet, studentkorridor eller kollektiv, i första- eller andrahand. Bostaden får dock högst vara på 50 kvadratmeter för att du ska kunna teckna vår hemförsäkring för studenter. Bor du i en bostadsrätt behöver du även teckna en bostadsrättsförsäkring utöver hemförsäkringen.

För att kunna teckna studentförsäkring ska du:

 • vara inskriven på universitet, högskola eller folkhögskola
 • bedriva studier på minst 50%
 • vara 18-29 år
 • hyra eller äga ditt boende inom Stockholms län
 • ha en bostadsyta som inte överstiger 50 kvadratmeter

Studentförsäkringen gäller för dig och maximalt ytterligare en person i din familj som då också ska vara folkbokförd och bosatt på den adress som anges i försäkringsbrevet. Om hushållet består av fler personer hänvisar vi till ordinarie hemförsäkring. Medförsäkrad ska vara namngiven i försäkringsbrevet för att omfattas av försäkringen.

Tilläggsförsäkringar

Komplettera grundskyddet i din studentförsäkring

Studentförsäkringen innehåller ett bra skydd för de allra flesta händelser men du kan också välja att förbättra skyddet ytterligare med någon av våra tilläggsförsäkringar.

Utökat reseskydd

För dig som reser mycket erbjuder vi ett utökat reseskydd som är mer omfattande än det som ingår i studentförsäkringens reseskydd. Det utökade reseskyddet innehåller bland annat avbeställningsskydd och gäller i hela världen, för ett obegränsat antal resor under ett år.

Läs mer om det utökade reseskyddet här

Bostadsrättsförsäkring

Om du bor i en bostadsrätt behöver du ha en bostadsrättsförsäkring utöver den vanliga hemförsäkringen. Bostadsrättsförsäkringen är ett komplement till hemförsäkring och ger ett skydd för din bostadsrätt.

Läs mer om bostadsrättsförsäkringen

Utlandsstudier

Till dig som ska studera utomlands eller resa i mer än 45 dagar

I din studentförsäkring ingår en reseförsäkring som gäller i upp till 45 dagar vid varje resetillfälle. 

Därför måste du meddela oss om att du ska vara utomlands längre än 45 dagar för att inte vara utan försäkringsskydd om du eller dina saker skulle råka ut för något. Detta gäller även om du har utökat reseskydd. Så, ska du iväg en längre tid – kontakta oss så anpassar vi en reseförsäkring efter just dina behov.

Här kan du läsa mer om våra reseförsäkringar