Cykelförsäkring – en del av din hemförsäkring

Hos oss är din cykel försäkrad genom hemförsäkringen. Oavsett om någon stjäl din fastlåsta cykel på stan eller om du råkar ut för skadegörelse har du rätt till ersättning på upp till 100 000 kronor.

Kvinna med hjälm cyklar i stadstrafik.
  • Ingår i alla våra hemförsäkringar
  • Ingen tilläggsförsäkring behövs
  • Gäller hela familjens cyklar

Det här täcker försäkringen

När du har en hemförsäkring hos oss är din cykel försäkrad för stöld och skadegörelse, även utan någon tilläggsförsäkring. Försäkringen gäller även avancerade pendlingscyklar.

Har du en elcykel täcks den också av försäkringen så länge den klassas som en cykel. Det har att göra med bland annat maxfart och effekt. Du kan läsa mer om elfordon hos Transportstyrelsen för att få koll på vad som gäller för just din elcykel.

Få ersättning om cykeln blir stulen

Hur stor din ersättning blir beror på vad en ny motsvarande cykel kostar idag och hur gammal cykeln är. Du får självklart räkna in saker du köpt till cykeln separat, till exempel om du kompletterat med lysen, stänkskärmar eller lås. Cykeln ska ha varit låst med ett godkänt lås, certifierat av Stöldskyddsföreningen, för att försäkringen ska gälla.

Här kan du läsa mer om hur vi räknar ut ersättning för cykelstöld och skada

Självrisk för cykel

Självrisken är 25 procent av cykelns värde, men som lägst 1 500 kronor (grundsjälvrisk). Om du köpt cykeln nyligen är ett tips att kolla om du tecknat en självriskeliminering i samband med köpet. Ta kontakt med återförsäljaren och hör efter.

Råkat ut för cykelstöld? Anmäl här

Har du hemförsäkring hos oss och har blivit av med din cykel. Tråkigt att höra. Fyll i en skadeanmälan här så tittar vi på hur vi kan hjälpa till.

Anmäl cykelstöld

Se våra tips och en film om hur du minskar risken för cykelstölder.

Osäker på vilken av våra hemförsäkringar som passar dig?Jämför hemförsäkring