Vattenvakten Vanja från Leakbot - beställ kostnadsfritt

Att snabbt upptäcka och åtgärda läckor kan förhindra vattenskador som skapar vardagskaos och onödig klimatpåverkan. Därför ingår vattenvakten Vanja i vår villaförsäkring – beställ kostnadsfritt nedan och öka chansen att stoppa en eventuell läcka i tid.

Det här får du

 • 5 % rabatt på hemförsäkringen
 • Vanjas värde 1 490 kronor
 • Uppkopplad enhet och app från Leakbot
 • Larm till din mobil vid läckage
 • Krävs inga ingrepp på dina rör
 • Ingen bindningstid

Genom att trycka på knappen ”Beställ vattenvakten Vanja” försäkrar du att du har en gällande villaförsäkring hos Länsförsäkringar Stockholm samt att du har tagit del av och godkänner de allmänna villkoren för tjänsten.

Det enda som krävs för att beställa vattenvakten Vanja är att du har en giltig hemförsäkring för din villa hos Länsförsäkringar Stockholm.

Vill du veta mer är du varmt välkommen att höra av dig till oss på 08-562 882 10.

Hjärtat hos Vanja är det uppkopplade larmet Leakbot

Vanja kan upptäcka både stora och små läckage med hjälp av Leakbot. Skulle ett läckage upptäckas larmar Vanja genom att skicka ett sms eller e-post till dig. Du fäster enkelt larmet med en klämma på röret för ditt inkommande vatten, och slipper därmed göra ingrepp på dina vattenledningar. Därmed kan Vanja upptäcka mycket små läckage, samt gömda läckor bakom skåp och väggar. Om Vanja hittar en läcka, som du själv inte kan lokalisera eller åtgärda, får du hjälp med läcksökning. Och om en skada som måste åtgärdas uppstår, hjälper vi på Länsförsäkringar Stockholm dig som vanligt.

 1. Upptäck läckor i tid – dygnet runt, var du än är

  Vanja ökar chansen för att du ska upptäcka eventuella läckor i tid genom att larma till din mobil om något händer, så du snabbt kan åtgärda dem.

 2. Lätt att installera och använda

  Vanja är en samarbetsvillig vattenvakt. Du fäster enkelt larmet med en klämma på röret för inkommande vatten och slipper därmed ingrepp på rören.

 3. Upp till 5% rabatt på din hemförsäkring

  Rabatten läggs in efter att installationen är genomförd och retroaktivt om det dröjer

 4. Klimatnytta

  Undvik onödigt resursslöseri och ökade utsläpp genom att framtidssäkra ditt hem med Vanja.

   

Här hittar du fler frågor och svar om Vanja (där enheten Leakbot ingår)

Vanja kan beställas av alla våra kunder som har en hemförsäkring för sin villa. Vill du veta mer är du varmt välkommen att höra av dig till oss på 08-562 882 10.

 • Rördimensionen får vara mellan 15-28 mm i diameter.
 • Vanja placeras på röret för inkommande vatten, innan vattenmätaren eller innan röret förgrenas.
 • Installationsplatsen är inomhus där temperaturen inte understiger 0 grader. Vattenvarnaren får inte installeras nära extrem värme.
 • Stabilt Wi-Fi vid installationsplatsen.
 • Trådlöst internet med en router som kan koppla upp sig på 2,4 GHz-frekvensbandet
 • En smartphone som är uppdaterad till minst Android V10.0 eller iOS 13.4.1
 • En mailadress

Nej, skadan regleras som vanligt.

Vanja är en kostnadsfri. 

Vanja har ingen bindningstid men du behöver ha en gällande hemförsäkring för din villa hos oss för att kunna ansluta till tjänsten. Om du säger upp din försäkring kommer även avtalet för Vanja att avslutas. 

Om du flyttar kan du ta med dig Vanja givet att din nya bostad uppfyller kriterierna för att ansluta. Dvs du behöver ha en gällande hemförsäkring för din villa hos oss. Kom ihåg att alltid kontakta oss vid en flytt oavsett om du önskar fortsätta med tjänsten eller ej. 

 • Förhöjd vattenförbrukning
  Vanja larmar när den känner av en ökad vattenförbrukning. Känner du till orsaken, kan du registrera det i LeakBot-appen. De vanligaste orsakerna till att Vanja larmar är bevattning av trädgård eller när badkar och pool fylls med vatten, men det kan också bero på stort utflöde av vatten i hemmet.

 • Små men ihållande läckage
  Vanja larmar vid små och ihållande läckage. Om du vet orsaken, kan du registrera det i LeakBot-appen. De små läckagen kan till exempel bero på en droppande kran eller en rinnande toalett.

Vanja kan upptäcka läckage som är små som en droppe vatten varannan minut.

Ja, Vattenvarnaren drivs av standard AA-batterier. Du byter batterierna genom att hålla Vanja så att "gubben" ler mot dig. Sedan sätter du tummarna på ögonen och trycker luckan uppåt.

Kontakta oss

Vid frågor är du alltid varmt välkommenn att höra av dig till oss: vattenvakten.stockholm@lansforsakringar.se.