Hitta rätt i fondlistan

Alla våra fonder du kan spara i finns i listan Fondutbud och kurser. Du kan filtrera och sortera i listan så du lättare hittar de fonder som passar dig och ditt sparande. 

När du tittar i fondlistan kan du välja att bara visa de fonder som du är intresserad av. Här hittar du beskrivningar av de olika filter som finns. Du kan också klicka på rubrikerna i fondlistan så de sorteras efter till exempel avkastning, risk och avgifter. 

Till fondutbudet

Fondtyp

Här kan du välja typ av fond, till exempel aktiefonder, blandfonder och räntefonder. 

Läs mer om våra fondtyper

Förvaltare

Här kan du välja att filtrera listan på de olika fondbolagen som administrerar fonderna.

Kategori

Här kan du välja vilken typ av inriktning du vill ha på din fond på en mer detaljerad nivå än Fondtyp. Här får du ett antal olika kategorier att välja mellan. 

Morningstar rating

Morningstar Rating är ett fondbetyg som sammanfattar avkastning, risk och kostnad. Fonden jämförs med sina konkurrenter i samma kategori och högt risktagande och höga avgifter är en nackdel. Nya betyg beräknas varje månad, baserat på fondernas historiska resultat. Betyget går från 1 till 5, där 5 är det bästa betyget.

Urval

Här kan du välja att bara se fonder som passar det sättet du valt att spara fonderna i, till exempel i ett ISK eller försäkringssparande. Du kan även välja fonder som passar pensionssparande för olika yrken. Här finns också våra rekommenderade fonder.

 • Bekväma fonder 
  Fonderna är så kallade andelsfonder vilket innebär att de placerar i andra fonder. Vilka fonder som ska ingå i de bekväma fonderna ses över halvårsvis, eller vid behov – exempelvis vid större marknadshändelser.
 • Länsförsäkringars egna fonder 
  Våra egna fonder investerar efter principer för ansvarsfulla investeringar. Det innebär att vi kontinuerligt kontrollerar om fonderna har investerat i bolag som bryter mot internationella konventioner.
 • Rekommenderade fonder
  Vårt utbud av rekommenderade fonder består av fonder från ledande fondförvaltare i Sverige och utomlands. I utbudet finns fonder med olika placeringsinriktningar och förvaltningsstilar. I fondlistan är de markerade med "tummen upp".
 • Utökat fondutbud 
  Det utökade fondutbudet kompletterar det rekommenderade utbudet. Även det utökade utbudet kvalitetsgranskas och följs upp löpande men enligt en förenklad process.
 • Övriga fonder direktsparande/ISK/IPS
  För direktsparande i fonder, Investeringssparkonto (ISK) och Individuellt pensionssparande (IPS) har du ytterligare fonder att välja mellan.

Läs mer om vårt fondutbud

Hållbarhetsprofilen 

Flera av våra fonder har fyllt i Hållbarhetsprofilen där de beskriver vilka hållbarhetskriterier som ingår i förvaltningen av en fond. Profilen är ett komplement till fondfaktabladen. Titta efter hållbarhetssymbolen i fondlistan för att se vilka fonder som har fyllt i Hållbarhetsprofilen.

Läs mer om Hållbarhetsprofilen