Utöka ditt bolån
Utöka ditt bolån

Utöka ditt bolån

Planerar du att renovera eller bygga ut kan ett utökat bolån vara ett bra alternativ.

  • Låna till renovering eller utbyggnad
  • Låna med din bostad som säkerhet

Se våra aktuella bolåneräntor

Se våra aktuella bolåneräntor

Läs mer och jämför våra aktuella list- och snitträntor här. Se våra räntor

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser. Välj ditt bolag för att hamna rätt.

Kvinna målar taklist.

Utöka bolånet för att renovera

Att utöka ditt befintliga bolån med din bostad som säkerhet är ett bra sätt att finansiera en renovering eller tillbyggnad.

Ett utökat bolån är ofta en bra lösning när du ska renovera din bostad, till exempel renovera badrum, byta ut köket eller lägga om taket. Du kan även utöka ditt bolån för att finansiera en utbyggnad. Det kan till exempel handla om ett uterum, garage eller Attefallshus.

En renovering är ofta en bra investering eftersom den höjer värdet på din bostad, men vilken renovering höjer värdet mest? Vår mäklare Johan tipsar om vad som är bra att tänka på.

Så påverkar renoveringen värdet på din bostad.

Hur mycket kan jag låna på huset eller lägenheten?

Vanligtvis kan du låna upp till 85 procent av bostadens marknadsvärde. Men självklart har alla olika ekonomiska förutsättningar. I vår kalkyl får du snabbt en ungefärlig uppskattning av ditt personliga låneutrymme. Från kalkylen kan du direkt gå vidare och ansöka om att utöka ditt bolån, vi återkommer då till dig med besked inom kort. Vi utför alltid en kreditprövning innan vi kan utöka ditt bolån.

Räkna här och se hur mycket du kan låna

Hur påverkas kostnaden när jag höjer mitt bolån?

När du utökar ditt bolån påverkas din räntekostnad och eventuellt även din amortering. Behöver du låna mer än det finns utrymme för i bostadens befintliga pantbrev måste du komplettera med ett nytt pantbrev. Kostnaden för nytt pantbrev hos Inskrivningsmyndigheten är 375 kronor och två procent av pantbrevets värde i stämpelskatt. Vi hjälper dig att få pantbrev hos Lantmäteriet Fastighetsinskrivning. Kostnad för detta hittar du i vår prislista.

Prislista
Så fungerar pantbrev

Exempel

Om du behöver låna 1 200 000 kronor och det finns tidigare pantbrev på 900 000 kronor behöver du ett nytt pantbrev på 300 000 kronor. Kostnaden för det blir 6 375 kronor beräknat med avgiften 375 kronor och stämpelskatten på två procent.

Mäklare med par på visning

Värdera din bostad

En renovering eller tillbyggnad kan öka värdet på din bostad. Våra mäklare hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering av din bostad. 

Boka värdering

Pappa och dotter river kök

Renoveringstips

Vi har samlat våra bästa renoveringstips för dig som ska göra om eller bygga nytt. Så du kan göra rätt från början och minska risken för skador i framtiden.

Till tipsen

Solceller på villatak

Energilån

Ett energilån är ett privatlån du kan ansöka om när du vill göra förändringar på ditt boende som kommer spara energi, till exempel skaffa energisnåla fönster eller solceller. 

Läs mer om energilån