Illustration av att ansöka om Grönt bolån.
Illustration av att ansöka om Grönt bolån.

Grönt bolån

Gröna bolån är bolån med en lägre ränta om du har en bostad med energiklass A eller B. Om du har ditt bolån hos oss kan du höra av dig så hjälper vi till, annars ansöker du om bolån.

  • 0,10 % avdrag på bolåneräntan med Grönt bolån
  • För dig som har eller söker ett hem med låg energianvändning

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser. Välj ditt bolag för att hamna rätt.

Glad kvinna utomhus i kvällsljus.

Klimatsmart och lägre ränta med Grönt bolån

Med Gröna bolånet får du inte bara en bättre ränta, du har också säkerställt att ditt boende är energieffektivt och mer hållbart. Idag står byggnader för omkring 40 procent av den totala energiförbrukningen i Sverige enligt WWF, därför vill vi uppmuntra dig som kan att göra val som gör skillnad.

Vem kan ansöka om Grönt bolån?

Du som bor i eller ska köpa en bostad som förbrukar mindre energi - villa, fritidshus eller bostadsrätt, har möjlighet att ansöka om Grönt bolån. Din bostad ska ha energiklass A eller B vilket du ser i din energideklaration som finns hos Boverket.

Så ansöker du om Grönt bolån

Om du har bolån hos Länsförsäkringar

Kontakta oss i samband med att bindningstiden av räntan håller på att gå ut på ditt bolån, så hjälper vi dig att omvandla ditt bolån till ett grönt. Tänk på att din bostad behöver ha energiklass A eller B för att du ska kunna få ett Grönt bolån.

Om du ska ansöka om ett nytt bolån

Om du ska köpa ett boende och vill ansöka om Grönt bolån.

1. Räkna på ditt boende och ansök om bolån eller lånelöfte

2. I fältet "Meddelande till oss" skriver du att ansökan gäller Grönt bolån.

Om du har bolån hos en annan bank

Om du har bolån hos en annan bank kan du ansöka om att flytta ditt bolån till oss. När du gör din digitala bolåneansökan skriver du i fältet "Meddelande till oss" att din ansökan gäller Grönt bolån.

Läs mer om bolån

Frågor och svar om Grönt bolån