Blippa kortet vid betalning

Med kontaktlösa betalningar kan du betala snabbt, enkelt och säkert med ett blipp utan att slå in din pinkod. 

Blippa kortet vid betalning

Alla kort hos Länsförsäkringar idag är kontaktlösa och går att blippa när du ska betala. Du kan blippa både i Sverige och utomlands. När du ska betala eller ta ut pengar första gången, efter att du aktiverat kortet, måste du använda chip och pinkod, efter det kan du blippa dina betalningar.

Är blipp-betalningar säkra?

Ja, kontaktlösa betalningar är lika säkra som kortbetalningar med chip. Du kan göra kontaktlös betalning under 400 kronor utan att slå din pinkod. Som en extra säkerhet kommer du emellanåt bli ombedd att knappa in din pinkod eller göra ett vanligt köp med chip och din kod, även för köp under 400 kronor. Vid köp över 400 kronor knappar du alltid in din pinkod när du blippar.

Om du tappar bort ditt kort eller om det blir stulet är det viktigt att spärra det så snabbt som möjligt. Upptäcker du att någon obehörig har använt kortet ska du spärra det och dessutom göra en reklamation. Kom även ihåg att göra en polisanmälan. Här får du mer infomation om att spärra kort.

Gör så här för att blippa din betalning

Det är både snabbt och enkelt att blippa en betalning i de betalterminaler som kan ta emot kontaktlösa betalningar, titta efter symbolen. När butiken har slagit ut totalbeloppet för de varor du har handlat, så betalar du så här:

  • Håll ditt kort mot betalterminalen.
    • Vid belopp under 400 kronor: vänta på pipet eller bekräftelse på betalterminalens skärm. Klart!
    • Vid belopp över 400 kronor: knappa in din pinkod, vänta på pipet eller bekräftelse på betalterminalens skärm. Klart!

Så slår du av och på blipp-funktionen

Funktionen kontaktlösa betalningar kan du slå av och på i appen, klicka på "Hantera köpspärrar" eller i internetbanken, gå in under "Kortfliken" och menyn "Inställningar". Efter att du slagit på eller av funktionen behöver du göra ett vanligt kortköp eller uttag med chip och pinkod för att ändringen ska slå igenom.