Betala med kort utomlands

Ska du resa utomlands i sommar? Betala med ditt kort på resan istället för att växla till kontanter innan semestern. Det är lika enkelt och säkert som hemma, dessutom får du oftast ut mer av din semesterkassa.  

Kvinna betalar med kort på ett café utomlands.

Det är klokt att använda kortet på semestern

När du använder kortet utomlands får du ibland frågan om du vill betala i svenska kronor eller i landets valuta. Vi rekommenderar att du betalar i landets valuta, då får du oftast en förmånligare valutakurs. Om du väljer svenska kronor har säljföretaget fria händer att själv sätta valutakursen.

Använd kortet när du bokar flyg, hotell eller hyrbil.  Då har du ett köpskydd om något skulle gå fel. Öppna din Regionspärr för de länder som du ska resa till. Det gör du enkelt i mobilappen eller internetbanken.

Kom ihåg

  • Betala i landets valuta
  • Använd kortet när du bokar flyg, hotell eller hyrbil
  • Använd regionspärren

Spärra kortet direkt om du förlorar det

Från utlandet
+46 8 588 400 11
Gör en polisanmälan direkt på plats om kortet blivit stulet.

Inom Sverige
08-588 400 11

Spärra tillfälligt i appen

Om du är osäker på om kortet är stulet eller tappat kan du kan själv spärra det tillfälligt i appen eller på Mina sidor. Hittar du kortet tar du bara bort spärren igen.

Information om hur du spärrar ditt kort

Med pengarna på kortet slipper du oroa dig för att gå omkring med stora summor pengar och riskera att bli av med dem. Om du förlorar kortet finns hjälp att få dygnet runt.