Skadedjur

Så här gäller försäkringen

Försäkringen gäller för sanering inom bostadshuset mot levande insekter, aktiva getingbon, levande myror, råttor och möss på och i direkt anslutning till bostadshuset.

Försäkringen gäller inte för kostnader för byggnadstekniska åtgärder, till exempel upptagning av väggar och golv. Saneringsåtagandet gäller utan självrisk. Läs mer i villkoren för din boendeförsäkring, under punkt L.

Om dina skadedjursproblem inte omfattas av försäkringen, t.ex angrepp i uthus eller ladugård, är du ändå välkommen att kontakta oss för råd och tips.

1. Gör det här först, innan du kontaktar oss

Att upptäcka objudna gäster i sitt hem är obehagligt. Det finns oftast flera saker du själv kan göra innan du kontaktar oss. Följ våra råd, blir du inte av med djuren kan du kontakta oss så hjälper vi dig.

För att underlätta har vi delat in de vanligaste skadedjuren i tre grupper, flygande insekter, krypande insekter, möss och råttor.

Bild

Typ av skadedjur

Flygande insekter

Att störas av flygande insekter i sin närhet är obehagligt, och det kan också vara farligt. Läs mer

Krypande insekter

Att hitta krypande insekter hemma kan vara obehagligt. Särskilt om man hittar dem i skafferiet. Läs mer

Mus och råtta

Ju större skadedjur ju otäckare tycker många. Men det finns saker du kan göra för att slippa dem. Läs mer

2. Kontakta oss om det inte hjälper

Om du inte blir av med djuren kan du kontakta oss så hjälper vi dig. Du som är kund i Länsförsäkringar Skaraborg kan ringa till oss på telefon 0500 77 73 41 eller fylla i ett formulär så kontaktar vi dig. Är du kund i ett annat Länsförsäkringsbolag ska du kontakta ditt bolag för information om var du ska vända dig.

Bor du i hyreslägenhet eller bostadsrätt ska du i första hand kontakta hyresvärden eller alternativt bostadsrättsföreningen som ibland har egna rutiner för anmälan.