Det är mycket som ska klaffa i en relation

Att prata pengar är inte det lättaste. Men bara lugn, vi hjälper er att få ekonomisk samsyn. Är ni inte i köptagen ännu? Desto viktigaste att lägga en plan för framtiden. Här kommer lite vägledning och tips för alla nyfikna.

Börja spara till en kontantinsats?

Många bäckar små

Att spara till en kontantinsats kan kännas som en uppförsbacke, men det behöver inte vara så. Med lite planering kan de flesta lägga undan en slant varje månad.Tiden går dessutom snabbt och några år av månadssparande kan göra stor skillnad. Vill man komma in på bostadsmarknaden gäller det alltså att
börja spara i god tid.

Kontantinsats är 15 procent av bostadens pris som du betalar av egna sparpengar eller med hjälp av vinsten vid en bostadsförsäljning.

Sparguide

Hur mycket kan du spara i månaden?
Hur länge kan du spara?
Hur länge kan du spara?
Hur länge kan du spara?

Vid beräkning av ditt sparmål räknar vi med en avkastning på 6 % (innan skatt) om du väljer aktier och fonder och 0 % avkastning om du väljer sparkonto som sparform. Var medveten om att investeringar i aktier och fonder alltid medför en risk och det finns inga garantier för att utfallet kommer bli likt prognosen. Det är inte säkert att du kommer att få tillbaka dina insatta medel.

Köpa bostad för sparpengarna?

En investering för livet

Att köpa ett eget boende är en bra investering. Om man redan har ett sparkapital kan det alltså vara läge att ge sig in på bostadsmarknaden. Med vår kalkyl blir det enklare att förstå alla aspekterna av ett köp. Boka gärna ett möte
med en av våra rådgivare för mer hjälp. Vi finns här, och ingen fråga är för dum.

Mer om bolån

Boka möte med en bankrådgivare

Man behöver inte komma in på något av våra kontor för att ha möte med oss. Det går lika bra att ses via ett onlinemöte. Allt som behövs är en enhet med internetuppkoppling.

Boka onlinemöte