Sjukvårdsförsäkring för företag

Friskare människor i friskare företag

Vår sjukvårdsförmedling

Om någon blir sjuk ser vi till att ni snabbt får rätt hjälp. Vi har ett rikstäckande nätverk av privata vårdgivare, och ni kommer direkt till rätt specialist utan remiss. Du och dina anställda har ett telefonnummer - det enda ni behöver för att få bra och relevant hjälp.

Den hjälp ni behöver när ni behöver den

Vår sjukvårdsförsäkring är en ovanligt komplett försäkring som genom förebyggande hälsotjänster, avtal med duktiga vårdgivare och tillgång till rehabilitering skapar långsiktig trygghet för både medarbetare och företag. Dessutom är den ett tydligt bevis på att du månar och bryr dig om dina medarbetare.

Informationen gäller för Länsförsäkringar Skåne

Om sjukvårdsförsäkring

Är ni så friska som ni vill vara?

Vår sjukvårdsförsäkring ger er den hjälp ni behöver när ni behöver den. Den hjälper er att behålla god hälsa och förebygga ohälsa. Den ser till att ni snabbt får rätt vård om någon blir sjuk. Och den stöttar er hela vägen tillbaka om någon blir sjukskriven.

Vi erbjuder er en sjukvårdsförsäkring som bygger på tre pusselbitar – Förebyggande hälsotjänster, Rätt vård i rätt tid och Effektiv rehabilitering. För friskare människor i friskare företag.

Vad ersätter försäkringen?Hur håller ni er friska?

I vår sjukvårdsförsäkring ingår förebyggande hälsotjänster så att ni kan hålla er friska. Många sjukdomar och besvär går att förebygga, och det kan vi hjälpa er med.

  • Hälsoprofil
  • Hälsoprogram
  • Chefsstöd och personligt samtalsstöd

Mer om Förebyggande hälsotjänster

Har ni tid att vänta?

Om du eller någon av dina medarbetare blir sjuk ser vi till att ni snabbt får rätt hjälp. Med vår sjukvårdsförsäkring får du träffa en specialistläkare inom sju arbetsdagar.

  • Snabb tillgång
  • Stort nätverk av privata vårdgivare
  • Kvalitetssäkrad vård

Mer om Evidensbaserad vård och vårdgaranti

Klarar ni det på egen hand?

Vägen tillbaka till arbete är ofta lång och svår. Med vår sjukvårdsförsäkring får du som arbetsgivare stöd och hjälp med ditt rehabiliteringsansvar.

  • Medicinsk och arbetslivsinriktad rehabilitering
  • Rehabledare, utredning, plan och åtgärder
  • Halva kostnaden för beroendebehandling

Mer om Arbetslivsinriktad rehabilitering

 


Väntetider i vården

Träffa specialistläkare

Med vår sjukvårdsförsäkring garanterar vi att du vid behov får träffa en specialistläkare inom sju arbetsdagar. Du behöver ingen remiss utan kommer direkt till rätt specialist. Inom den offentliga vården behöver du först träffa en allmänläkare och få en remiss. Därefter är du garanterad att få träffa en specialistläkare inom 90 dagar.

Väntetider till specialistläkare i Skåne

Åtgärd/Operation

När du träffat en läkare via din sjukvårdsförsäkring och det konstaterats att du behöver en viss behandling, som till exempel en operation, garanterar vi dig att du får den inom 20 arbetsdagar. Inom den offentliga vården kan du få vänta i upp till 90 dagar.

Väntetider för åtgärd/operation i Skåne


Villkor och förköpsinformation

Här hittar du bland annat villkor och förköpsinformation och annan information som det är viktigt att du läser. Spara gärna ner eller skriv ut den så har du den tillgänglig.

 

Förköpsinformation och blanketter

Här har vi samlat all förköpsinformation, villkor, prislistor och ansökningsblanketter etc. som du har nytta av. 

Förmånsbeskattning av sjukvårdsförsäkring

Enligt ett riksdagsbeslut den 16 maj kommer vår arbetsgivarbetalda sjukvårdsförsäkring att delvis förmånsbeskattas från och med den 1 juli 2018.

Här kan du läsa mer om förmånsbeskattning av arbetsgivarbetald sjukvårdsförsäkring.