Fakta om vårt bolag

Vår historia

Länsförsäkringar skiljer sig från de flesta försäkringsbolag och banker genom att vi är kundägda. Vi startades för drygt 180 år sedan av invånare i vårt område som gick samman för att skapa ekonomisk trygghet för människor och verksamheter i regionen. Än idag präglas verksamheten av stark lokal förankring och ett stort samhällsengagemang.

Vår verksamhet

Försäkringsverksamheten har hela 180 år på nacken och sedan 1996 erbjuder vi också banktjänster till privatpersoner, lantbrukare och företagare. Länsförsäkringar Fastighetsförmedling startade sin verksamhet i Jönköping 2006 och är ett helägt dotterbolag till Länsförsäkringar AB och Länsförsäkringar Bank.

Vår marknad är Jönköpings län förutom kommunerna Habo och Mullsjö. Vi har kontor på fem orter i länet: Jönköping (huvudkontor), Tranås, Nässjö, Vetlanda och Värnamo. Därutöver finns 9 närservicekontor som bemannas av ett 30-tal anknutna försäkringsförmedlare. Totalt är vi runt 240 personer som varje dag levererar trygghet till våra kunder.

 

Vår vision

"Tillsammans skapar vi trygghet och möjligheter i länet."


Vår vision beskriver vad vi vill uppnå på lång sikt och som alla våra aktiviteter styr mot.

Våra värderingar

  • Tillsammans
  • Närhet
  • Trygghet
  • Helhet

Våra värderingar är en ledstjärna i vardagen och beskriver den värdegrund som vårt bolag vilar på och det som är viktigt för oss.

Året i länet - ett magasin om året som gått

Som ett komplement till vår traditionella årsredovisning kan du läsa våra reportage där vi i ord och bild berättar om året som gått.

Till Året i länet

Vill du titta i den formella årsredovisningen så har vi en sådan också. Följ länken nedan.

Till årsredovisningarna

 

Rolf Wernersson framför sitt nybyggda fritidshus.

Länsförsäkringar Jönköping

Organisationsnummer:
526000-5854

Box 623
551 18 Jönköping

Besöksadress huvudkontor:
Barnarpsgatan 22, Jönköping

Tfn: 036-19 90 00
E-post: info@lfj.se