Student

Trygghet för dig som studerar

Försäkringen för dig som är student med eget boende

Försäkringen för dig som är student med eget boende. Här kan du ta reda på vad din försäkring kostar och hur du tecknar den. Du kan också kontakta oss så hjälper vi till att hitta en lösning som passar dig och dina behov.

Informationen gäller för Länsförsäkringar Halland

Hemförsäkring för studenter

Ska du plugga vidare efter gymnasiet och flytta hemifrån behöver du en egen försäkring för ditt hem och dina saker, eftersom dina föräldrars hemförsäkring inte gäller. I vår studentförsäkring ingår också ett skydd om olyckan skulle vara framme när du reser utomlands.

Vi har skapat en förmånlig studentförsäkring för dig som studerar, som innehåller allt en student behöver för en trygg och enkel vardag.

Trygg start från 62 kronor i månaden

Studentförsäkringens skydd:

Trots att man som student kanske inte bor så stort eller har så mycket saker är det viktigt att vara försäkrad om: 

 • det börjar brinna där du bor
 • du blir överfallen eller bestulen
 • du råkar tappa din laptop så den går sönder
 • du blir sugen på att resa och behöver en reseförsäkring
 • du råkar orsaka en vattenskada i bostaden du hyr
 • du råkar ut för en olycksfallsskada i skolan, på jobbet eller på din fritid

Studentförsäkringen skyddar helt enkelt både dig och dina saker som du äger, hyr eller lånar för eget bruk när du bor i hyresrätt.

Skräddarsy din försäkring

Studentförsäkringen försäkrar dig och dina saker, resten skräddarsyr du efter ditt liv och dina behov genom att "plussa på".

Bostadsrätt 

Om du äger en lägenhet har du ett större ansvar för din bostad än om du hyr. Där behöver du ett skydd som täcker själva bostadsrätten. Bostadstillägget ersätter skador bland annat vid en brand eller vattenskada. 

Kontakta oss om du har några frågor

Utökat reseskydd - 51 kr per månad

För dig som tycker om att resa erbjuder vi ett utkökat reseskydd som är mer omfattande än det som ingår i studentförsäkringen. Det utökade reseskyddet innehåller bland annat avbeställningsskydd och gäller i hela världen, för ett obegränsat antal resor under ett år. 

Läs mer om det utökade reseskyddet här

Bli bankkund också - för 0 kr i månaden

Har du vår studentförsäkring och öppnar ett privat lönekonto hos oss, så får du helt utan extra kostnad (ord. pris 275 kr/år):

 • Vår prisbelönta mobilapp
 • Internetbank
 • Telefonbank
 • Aktiedepå
 • Avbeställningsskydd när du betalar din resa från lönekontot

Det innebär att du kan betala räkningar, göra överföringar mellan konton och kolla ditt saldo var som helst, när som helst.


Viktig information om studentförsäkring

Här hittar du bland annat villkor och förköpsinformation och annan information som det är viktigt att du läser. Spara gärna ner eller skriv ut den så har du den tillgänglig.


Är du redan kund?

Logga in för att se dina försäkringar

När du loggar in på Mina sidor får du en överblick över dina aktuella försäkringar. Du kan också enkelt hantera din ekonomi med full tillgång till alla dina banktjänster.

 

Anmäl skada

Otur kan drabba vem som helst. Har du råkat ut för skada eller drabbats av inbrott kan du anmäla det direkt på sajten. 

Mer om skadeanmälan