Reseförsäkring

Om du blir akut sjuk eller skadar dig

SOS International är Länsförsäkringars larmcentral. Är du utomlands och blir allvarligt sjuk eller skadar dig i en olycka och blir inlagd på sjukhus kontaktar du SOS International som har öppet dygnet runt.

Resekortet i appen

Det är viktigt att du har resekortet när du ska ut och resa. Där hittar du all viktig info om din försäkring och viktiga telefonnummer om olyckan skulle vara framme.

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.

Kort om reseförsäkring

Allt om reseförsäkring på ett ställe

I din hemförsäkring ingår ett reseskydd som ger dig en bra grund när du och din familj är ute och reser i världen. Vill du ha ett mer omfattande reseskydd finns även en tilläggsförsäkring.  

På den här sidan kan du läsa mer om vad som ingår i din hemförsäkring och vilka tillägg du kan behöva. Vi ger också råd och tips som kan vara bra inför din utlandsresa.

Trevlig resa!


Snabbguide – vilket reseskydd passar dig?

Hur länge ska du vara utomlands?
Vill du att försäkringen täcker avbeställningsskydd och ersättningsresa om du blir sjuk?
Vad ska du göra utomlands?

Mer om reseförsäkring

Reseskydd

Automatiskt skydd för dig med hemförsäkring

Reseförsäkring

Har du en hemförsäkring hos oss så ingår det ett grundläggande reseskydd för dig och din familj som täcker resor i hela världen under resans första 45 dagar.

Vid längre utlandsvistelse

Utökat reseskydd för en längre tid

Längre utlandsvistelse

Vid en längre utlandsvistelse för exempelvis studier eller arbete räcker inte det skydd du har i din hemförsäkring. Här hittar du en försäkringslösning som är anpassad efter dina behov.

Sjuk eller skadad innan resan?

Har du en allvarlig eller livshotande sjukdom finns det saker du bör tänka på innan du åker på en utlandsresa. Detsamma gäller även när du brutit en arm eller ett ben.

Utökat reseskydd

Extra trygghet under resan

Utökat reseskydd

Tilläggsförsäkring som ger mer omfattande skydd än den som ingår i hemförsäkringen. Bland annat ett avbeställningsskydd och ersättning om du blir försenad på resan. 

Råd vid resa

Allt du behöver veta inför och under resan

Råd vid resa kompass

Här hittar du praktiska tips inför din resa, allt om bilsemestern och hur du beställer resekort. Här finns också viktig information om var du kan vända dig om du drabbas av skada eller sjukdom i utlandet. 

Ta med dig appen på resan

I appen kan du spärra kortet tillfälligt, låsa och låsa upp ditt betalkort för olika regioner och anmäla flera vanliga reseskador (som ett försenat bagage). 


Är du redan kund?

Logga in för att se dina försäkringar

När du loggar in på Mina sidor får du en överblick över dina aktuella försäkringar. Du kan också enkelt hantera din ekonomi med full tillgång till alla dina banktjänster.

 

Anmäl skada

Otur kan drabba vem som helst. Har du råkat ut för skada eller drabbats av inbrott kan du anmäla det direkt på sajten. 

Mer om skadeanmälan